Primarul Timişoarei câştigă procesul cu patronul unei terase de pe malul Canalului Bega

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a câştigat definitiv procesul împotriva uneia dintre firmele care au acaparat ilegal terenuri pe malul Canalului Bega, potrivit unui comunicat al USR.

1015 afișări
Imaginea articolului Primarul Timişoarei câştigă procesul cu patronul unei terase de pe malul Canalului Bega

„Decizia instanţei este un semnal excelent pentru toţi cei care fac onest afaceri în Timişoara şi întăreşte mesajul pe care îl transmit de trei ani, că în Timişoara regulile sunt aceleaşi pentru toţi. Ani de zile ni s-a servit scuza că nu se poate face nimic împotriva ilegalităţilor. Acest lucru nu mai e valabil în Timişoara”, a spus primarul USR Dominic Fritz.

Potrivit USR, patronii care deţineau terase ilegale pe malul Canalului Bega au cerut în 19 mai 2023 suspendarea dispoziţiilor de demolare emise de Dominic Fritz

„Patronii care au pornit procesul cu primarul USR Dominic Fritz deţineau <Terasa Boss>, o construcţie ilegală pe o suprafaţă de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timişoara, cu o valoare estimată de 2,6 milioane euro. Clădirea nu era intabulată, iar în jurul ei au fost ridicate construcţii noi fără contract de concesiune, fără autorizaţie de construire, iar activitatea desfăşurată era realizată fără autorizaţie de funcţionare ori autorizaţie ISU. În urma unei analize a primăriei Timişoara, a reieşit că peste 55.000 de metri pătraţi, care aparţin municipiului, au fost ocupaţi ilegal de decenii de diverse firme. Pe aceste terenuri au fost ridicate construcţii ilegale şi au fost exploatate în scop comercial. Împotriva lor, primarul USR Dominic Fritz a emis dispoziţii de demolare care au fost atacate în instanţă”, conform sursei ciitate.

Valoarea terenurilor ocupate ilegal este de circa 22 de milioane de euro.

„Le-am cerut să îşi demoleze singuri construcţiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de faţadă ca să pară că se conformează, dar şmecheriile astea nu merg. Timişoara e a tuturor şi nu voi permite ca patrimoniul oraşului să fie acaparat de câţiva. Vorbim de câteva hectare de teren al timişorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem să amenajăm în această zonă un culoar verde unde timişorenii să petreacă timp liber în natură. Nu mă voi lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a conchis Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici