Primul set de vaccinuri anti-COVID va ajunge în România în 2021

Primul set de vaccinuri împotriva coronavirusului vor ajunge în România la începutul anului 2021, a spus, miercuri seara, în conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

3121 afișări
Imaginea articolului Primul set de vaccinuri anti-COVID va ajunge în România în 2021

Primul set de vaccinuri anti-COVID va ajunge în România în 2021

Iohannis a spus că, în prezent, nu este agreat niciun vaccin la nivel european.

„Nu există încă niciun vaccin agreat la nivel european şi, în măsura în care va exista un astfel de vaccin, el va fi livrat în condiţiile în care s-a angajat firma respectivă în contractul cu UE. UE a întocmit contracte prealabile cu mai multe firme care au şanse să producă un astfel de vaccin, în funcţie de numărul de doze disponibile ele vor ajunge şi la noi. Împărţirea întregului număr de doze care se livrează la un moment dat se face proporţional cu populaţia din fiecare ţară şi atunci în măsura în care va veni primul vaccin, al doilea, al treilea şi aşa mai departe, prima tranşă, a doua tranşă, a treia tranşă, UE se va îngriji ca împărţirea să fie echitabilă”, a spus Iohannis.

Acesta a afirmat că în România primul set de vaccin împotriva COVID-19 va ajunge la începutul anului viitor, cel mai probabil.

„La noi este foarte probabil ca primul set, cel cu care va fi vaccinat în esenţă personalul medical, să ajungă la începutul anului viitor”, a mai spus preşedintele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici