Prinţul Akishino al Japoniei şi Prinţesa Kiko, primiţi la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, i-au primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Akishino, al doilea fiu al împăratului Japoniei şi pe soţia sa, Prinţesa Kiko, aflaţi în România într-o vizită de patru zile, în cadrul unui turneu european.

221 afișări
Imaginea articolului Prinţul Akishino al Japoniei şi Prinţesa Kiko, primiţi la Cotroceni

Prinţul Akishino al Japoniei şi Prinţesa Kiko, primiţi la Cotroceni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primirea a avut loc în holul de onoare al Palatului Cotroceni şi a fost urmată de discuţii între cele două delegaţii.

La această întrevedere a fost prezent şi ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

În cursul zilei de miercuri, Prinţul Akishino şi soţia sa vor vizita Muzeul Cotroceni şi se vor întâlni cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Mircea Geoană şi Roberta Anastase.

Prinţul Akishino şi Prinţesa Kiko fac o vizită de patru zile în România, la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Yoshinobu Higashi, a precizat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că vizita Prinţului Akishino şi a soţiei sale a fost prelungită de la trei la patru zile, din dorinţa expresă a acestora, fiind foarte nerăbdători să cunoască România.

Prinţul şi prinţesa Akishino sunt cazaţi la Vila Lac 1 pe durata şederii în România, timp în care şef al misiunii de onoare organizate la Bucureşti va fi ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici