Problemele identificate de Predoiu în cadrul MAI: Slaba pregătire profesională, lipsă de combativitate

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a cerut marţi adoptarea unor măsuri pentru eliminarea cauzelor care au favorizat producerea unor incidente extrem de grave în care au fost implicaţi angajaţi MAI: „Vă solicit o nouă atitudine faţă de profesie. Este nevoie de mai multă implicare”.

778 afișări
Imaginea articolului Problemele identificate de Predoiu în cadrul MAI: Slaba pregătire profesională, lipsă de combativitate

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a avut marţi o şedinţă, în sistem videoconferinţă, cu conducerile structurilor de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne, de la nivel central şi teritorial, pentru a stabili principalele priorităţi de acţiune pentru perioada următoare.

Ministrul a atras atenţia cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri pentru eliminarea cauzelor care au favorizat producerea unor incidente extrem de grave în care au fost implicaţi angajaţi MAI.

Astfel, potrivit unui comunicat al MAI, ministrul a menţionat neglijenţe din partea personalului, slaba pregătire profesională, lipsa de combativitate şi abordare proactivă în desfăşurarea misiunilor şi îndeplinirea atribuţiilor, carenţe la nivel managerial.

„Vă solicit o nouă atitudine faţă de profesie, faţă de muncă, faţă de cetăţean. Este nevoie de mai multă implicare. Vă îndemn să vă recâştigaţi statutul pe care îl meritaţi în cadrul comunităţii. Lipsurile de orice fel nu sunt o scuză pentru a nu ne face datoria faţă de cetăţeni”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne.

Cătălin Predoiu a cerut şefilor de la nivelul tuturor structurilor să acorde o maximă atenţie respectării priorităţilor de acţiune pentru perioada următoare: prevenirea şi combaterea traficului de droguri şi de persoane, intensificarea luptei cu crima organizată, combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Totodată, a solicitat implicare în
punerea în aplicare a Planului Naţional Cadru de Acţiune privind Siguranţa Şcolară, care a fost semnat astăzi.

Ministrul Afacerilor Interne a atras atenţia cu privire la nevoia consolidării pregătirii profesionale a angajaţilor MAI, de la toate nivelurile, cu accent pe cei din zona operativă, angajaţi recent sau cu puţini ani de experienţă.

În cadrul discuţiilor, secretarul de stat pentru ordine şi siguranţă publică, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, a solicitat, la rândul său, creşterea gradului de mobilizare al întregului personal operativ şi acordarea unei atenţii suplimentare sesizărilor cetăţenilor, cerând mai multă exigenţă din partea şefilor pentru identificarea angajaţilor cu probleme de comportament, care nu respectă
rigorile profesiei de poliţist.

Bogdan Despescu a solicitat managerilor structurilor centrale şi judeţene să efectueze constant analize cu privire la modul de îndeplinire a misiunilor pentru a verifica eficienţa măsurilor adoptate.

„Sunt conştient că sunt foarte multe lucruri de remediat sau îmbunătăţit în structurile MAI. Acţionăm deja pe multiple direcţii. Asigur cetăţenii că am mobilizat activele MAI pentru atingerea priorităţilor şi construirea unei noi atitudini faţă de muncă şi cetăţean. Unele lucruri se pot face pe loc, altele cer mai mult timp. Dar am cerut, cu toată legitimitatea funcţiei, acţiune imediată şi creşterea calităţii actului profesional în toate structurile MAI. Voi utiliza toate pârghiile administrative şi competenţele legale pe care le am pentru atingerea acestor obiective”, a mai declarat ministrul de Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici