Procurorul general al SUA, semnal de alarmă la Bucureşti: Sperăm că România întoarce amendamentele ce ameninţă combaterea corupţiei

Procurorul general al SUA, William Barr, a precizat că speră ca România să întoarcă recentele amendamente care ameninţă capacitatea de combatere a corupţiei. Barr a mai precizat că vizita i-a oferit ocazia să reafirme că instituţiile trebuie guvernate după legi promulgate în mod public.

631 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al SUA, semnal de alarmă la Bucureşti: Sperăm că România întoarce amendamentele ce ameninţă combaterea corupţiei

Procurorul general al SUA, trage un semnal de alarmă: Sperăm că România întoarce amendamentele care ameninţă combaterea corupţiei

„România este unul dintre cei mai puternici parteneri pe care îi avem în lupta împotriva infracţiunillor transnaţionale. Cu asistenţa României, am reuşit să investigăm şi să extrădăm membrii ai grupărilor de crimă organizată implicaţi în operaţiuni de fraudă cibernetică. De asemenea, România oferă susţinere importantă Administraţiei pentru Controlul Drogurilor (DEA) în cadrul operaţiunilor de combatere a narcoticelor. Parteneriatul nostru istoric îşi are rădăcinile în angajamentul pentru valori democratice, stat de drept, o guvernare bună şi înţelegerea mutuală că aceste lucruri formează fundaţia pentru îmbunătăţirea securităţii şi prosperităţii”, a precizat William Barr, într-o declaraţie publicată pe site-ul Departamentului de Stat.

Potrivit procurorului general al SUA, vizita la Bucureşti pentru reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiţiei şi Afacerilor Interne i-a oferit oportunitatea să reafirme că statul de drept este „un principiu rezistent şi că toate persoanele, instituţiile şi entităţile ar trebui guvernate de legi care sunt corecte, promulgate în mod public şi impuse egal şi imparţial”.

„Apreciez în special oportunitatea de a mă întâlni cu liderii români, inclusiv omologul meu, Ana Birchall, pentru a discuta importanţa protejării statului de drept şi restaurarea eforturilor anticorupţie. (...) Sperăm că, sub conducerea sa (a Anei Birchall, n.red.) şi a altor oficiali români, România va întoarce amendamentele recente care ameninţă capacitatea de combatere a corupţiei şi suntem încrezători că România va lua măsuri pentru a asigura un sistem judiciar eficient, transparent şi imparţial. Aştept cu nerăbdare aprofundarea parteneriatului şi continuarea colaborării în domeniul aplicării legii cu acest aliat important”, a mai precizat Barr.

William Barr, procurorul general al Statelor Unite, a avut întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Justiţiei, Ana Birchall.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici