Proiect: Cazierul rutier se va genera instant, în format online

Senatorul USR Claudiu Mureşan a depus o iniţiativă legislativă care să permită accesul şoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic: „Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de aşteptare si deplasări la secţiile de poliţie”.

919 afișări
Imaginea articolului Proiect: Cazierul rutier se va genera instant, în format online

Sursa foto: Facebook/Claudiu Mureşan

„Azi (marţi - n.r.) am depus o iniţiativă legislativă care să permită accesul şoferilor la istoricul propriilor sancţiuni primite în trafic. Cazierul rutier se va genera instant, în format online, fără a mai fi necesare termene de aşteptare si deplasări la secţiile de poliţie. Acces permanent şi neîngrădit la istoricul sancţiunilor. Fără birocraţie inutilă”, anunţă senatorul USR Claudiu Mureşan.

El arată că Poliţia Rutieră deţine evidenţa tuturor sancţiunilor aplicate conducătorilor auto, dar şoferii nu au acces direct la toate sancţiunile pe care le-au primit de-a lungul timpului, atât în cazul amenzilor, cât şi în cazul punctelor de penalizare.

„Posibilitatea de a verifica punctele de penalizare primite este absolut necesară în condiţiile în care, potrivit legislaţiei rutiere, la cumulul a cel puţin 15 puncte de penalizare, conducătorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce un autovehicul”, încheie parlamentarul.

Iniţiativa este semnată de 23 de parlamentari, dintre care câte unul de la PSD, PNL şi UDMR, iar restul de la USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici