Propunere de modificare a Regulamentului Camerei ca deputaţii arestaţi să nu primească indemnizaţie

Comisia pentru regulament a decis, luni, să propună modificarea Regulamentului Camerei astfel încât deputaţii care sunt arestaţi să nu beneficieze nici de indemnizaţie şi nici de alte drepturi cum ar fi sumă forfetară, cazare, telefon, maşină, a declarat preşedintele comisiei, Iustin Cionca Arghir.

53 afișări
Imaginea articolului Propunere de modificare a Regulamentului Camerei ca deputaţii arestaţi să nu primească indemnizaţie

Propunere de modificare a Regulamentului Camerei ca deputaţii arestaţi să nu primească indemnizaţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Cionca a precizat pentru MEDIAFAX că propune modificarea articolului 195 din Regulamentul Camerei în acest sens, arătând că, pe perioada arestării, deputaţii nu trebuie să beneficieze nici de indemnizaţie, nici de alte drepturi cu caracter patrimonial.

El a adăugat că personalul de specialitate de la birourile parlamentare ale deputaţilor aflaţi în perioada de arest va fi pus la dispoziţia secretarului general al Camerei Deputaţilor.

Cionca a mai spus că, după ce se pronunţă justiţia prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, dacă deputatul în cauză este declarat nevinovat i se vor restitui toate drepturile, dacă este declarat vinovat nu mai primeşte nimic.

Cionca a mai spus că a trimis această propunere Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, care urmează să decidă când va fi supusă aprobării plenului.

El a arătat că urmează să fie modificat şi Statutul deputaţilor şi senatorilor în acest sens.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, ca deputatul Mihail Boldea, aflat în arest, să nu primească indemnizaţia de deputat, iar suma forfetară pentru biroul parlamentar să fie blocată la nivelul Camerei până la soluţionarea cazului acestuia în justiţie, a anunţat Dumitru Pardău.

Secretarul Camerei Dumitru Pardău a precizat, după şedinţa conducerii Camerei, că indemnizaţia de parlamentar a lui Boldea nu poate fi ridicată, deoarece acesta este absent, fiind în arest, iar suma forfetară va fi blocată la nivelul Camerei Deputaţilor până la soluţionarea cazului în justiţie.

Pardău a explicat că, în funcţie de cum se va rezolva cazul în justiţie, suma forfetară a lui Bordea va fi deblocată sau nu.

Comisia juridică decisese, în 18 aprilie, că deputatul Daniel Boldea, aflat în arest, va primi indemnizaţia de parlamentar, dar că acesta nu va mai beneficia de sumă forfetară, diurnă de şedinţă sau de maşina de la Parlament.

Deputatul Mihail Boldea se află în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici