Propunerea unui senator PSD: Un parlamentar care părăseşte partidul să poată candida doar ca independent

Senatorul PSD Ovidiu Donţu a depus, miercuri, la secretariatul Comisiei de revizuire a Constituţiei, un amendament la textul constituţional prin care un parlamentar care părăseşte partidul pe lista căruia a fost ales să nu poată candida la următoarele alegeri decât ca independent.

78 afișări
Imaginea articolului Propunerea unui senator PSD: Un parlamentar care părăseşte partidul să poată candida doar ca independent

Ovidiu Dontu (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul Ovidiu Donţu, care este şi membru al Comisiei de revizuire a Constituţiei, a depus la secretariatul comisiei un amendament la articolul 62, privind Alegerea Camerelor, potrivit căruia ”în cazul în care deputatul sau senatorul demisionează din partid, alianţa politică sau, după caz, alianţa electorală pe listele căreia a fost ales, acesta nu va putea candida pentru un nou mandat de parlamentar decât ca independent”.

Donţu a declarat corespondentului MEDIAFAX că această propunere rezolvă ”mult discutata chestiune a traseismului politic”.

”Practic, este singura formulă constituţională prin care se poate interzice traseismul politic”, a spus Ovidiu Donţu.

Senatorul PSD a îndemnat liberalii din Comisia de revizuire a Constituţiei să participe la şedinţele comisiei pentru ca acest amendament să fie adoptat prin vot.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici