Protestul anti-restricţii, repetat în noapte în Bucureşti. 12 jandarmi răniţi şi 188 de persoane audiate. Prefectul Capitalei: Cei care au instigat trebuie să plătească/ Nu vom renunţa la restricţii

  • 12 jandarmi au fost răniţi, trei fiind duşi la urgenţe, fără probleme majore, în timpul protestelor de luni noaptea din Capitală
  • Potrivit prefectului Capitalei, 300 de persoane au devenit violente, noaptea, spre finalul protestului
  • Dintre protestatari, 188 de persoane au fost fotografiate şi amprentate
  • Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei pentru încălcarea restricţiilor
  • Prefectul Alin Stoica: Nu sunt proteste masive, sunt 1.500 – 2.000 de oameni poate, din care câţiva sunt turbulenţi/ Nu vom renunţa la restricţii
3733 afișări
Imaginea articolului Protestul anti-restricţii, repetat în noapte în Bucureşti. 12 jandarmi răniţi şi 188 de persoane audiate. Prefectul Capitalei: Cei care au instigat trebuie să plătească/ Nu vom renunţa la restricţii

Protestul de azi-noapte din Bucureşti. 10 jandarmi loviţi şi 188 de persoane audiate. Prefectul Capitalei: Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească

12 jandarmi au fost răniţi dintre care trei au fost duşi la spital, dar fără probleme majore. Cei care s-au manifestat ostil au aruncat cu pietre si au rănit jandarmii, a declarat colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, marţi dimineaţă, într-o conferinţă de presă post-manifestaţii.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a precizat că în timpul manifestaţiilor, spre final, 300 de oameni au devenit agresivi iar forţele de ordine au intervenit.

Poliţia a aplicat 222 de sancţiuni, în valoare de 200.000 de lei, participanţilor la proteste, autorităţile identificând 188 de persoane care au fost fotografiate şi amprentate, au menţionat oficialii Jandarmeriei şi Poliţiei.

În plus, Politia Capitalei a declanşat cercetări pentru infractiuni de distrugere( vitrine, mobilier stradal, staţii de autobuz), furt calificat, ultraj port ilegal de obiecte periculoase (cutit).

Peste 1000 de persone s-ar fi aflat la protestele din Bucureşti faţă de măsurile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19, spune Jandarmeria.

 

Alin Stoica: Nu vom renunţa la restricţii în urma protestelor

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că nu se va renunţa la restricţii în urma protestelor, întrucât măsurile au fost luate pentru a ne proteja toţi bucureştenii.

„Aproape toţi locuitorii Capitalei respectă regulile. Aceste măsuri sunt menite să ne protejeze pe noi şi nu vom renunţa la ele. (..) Închiderea magazinelor la ora 18:00 nu reprezintă o schimbare atât de mare în viaţa noastră. 

Nu sunt proteste masive, sunt 1.500 – 2.000 de oameni poate, din care câţiva sunt turbulenţi. Oamenii care nu respectă regulile, o minoritate, aceştia nu le respectă indiferent dacă vin sau nu la protest. Dar este posibil să răspândească mai mult virusul dacă vin la proteste.”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Cei care au instigat la violenţă trebuie să plătească, a postat anterior pe Facebook prefectul Capitalei Alin Soica, ca reacţie la incidentele care au avut loc în timpul manifestaţiilor anti-COVID. 

„Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violenţă împotria organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor şi al statului nu sunt patrioţi.

Sunt patrioţi cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau paşnic”, a scris prefectul, care îi felicită pe jandarmi „atât pentru calmul de care au dat dovadă şi care a dus la protejarea cetăţenilor paşnici, dar şi pentru fermitatea şi profesionalismul cu care au oprit violenţele din această noapte”.

Luni a fost a doua zi de proteste în Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe ale ţării, faţă de restricţiile impuse de autorităţi în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici