Protocol de colaborare între Ministerul Muncii şi BOR în domeniul asistenţei sociale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că a semnat, marţi, un Protocol de colaborare cu Biserica Ortodoxă Română. Printre obiective se numără sprijin reciproc pentru dezvoltarea reţelei naţionale de servicii sociale, furnizate la nivelul eparhiilor BOR.

251 afișări
Imaginea articolului Protocol de colaborare între Ministerul Muncii şi BOR  în domeniul asistenţei sociale

Protocol de colaborare între Ministerul Muncii şi BOR în domeniul asistenţei sociale

„În contextul Anului omagial 2023 dedicat de către Patriarhia Română pastoraţiei şi asistenţei sociale a persoanelor vârstnice, am semnat astăzi (marţi - n.r.) un Protocol de colaborare prin care ne dorim continuarea şi intensificarea cooperării în domeniul social, atât în ceea ce priveşte Îngrijirea de lungă durată, cât şi celelate programe şi proiecte sociale care vizează toate categoriile sociale dezavantajate, sprijinite de către aproximativ 800 de instituţii şi servicii sociale ale Bisericii Ortodoxe Române”, scrie pe facebook Marius Budăi.

Ministrul Muncii precizează că obiectul protocolului constă în promovarea şi realizarea unor obiective comune de către cele două părţi, respectiv identificarea priorităţilor la nivel local sau judeţean sau regional din domeniul asistenţei sociale şi includerea acestora în mecanismul naţional privind incluziunea socială, facilitarea accesului BOR la lucrările, structurile consultative sau grupurile de lucru în domeniul social, sprijin reciproc pentru dezvoltarea reţelei naţionale de servicii sociale, furnizate la nivelul eparhiilor BOR, implementarea unor proiecte în parteneriat în domeniul asistenţei sociale şi informare cu privire la oportunităţile de finanţare puse la dispoziţie de minister sau din fonduri europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici