PSD a încheiat un protocol de colaborare cu sindicatul CISAL din Italia

PSD a încheiat un protocol de colaborare cu sindicatul CISAL din Italia, documentul fiind semnat, duminică, la sediul central al formaţiunii social-democrate, de deputatul Cristian Rizea, preşedinte al PSD Diaspora şi de Dino Antonio Corola, reprezentantul sindicatului.

246 afișări

Rizea a declarat că acesta reprezintă un pas înainte pentru sprijinirea comunităţilor româneşti din străinătate.

Potrivit acestuia, documentul semnat este şi un semnal important pentru cei care trăiesc în Italia, pentru care actualul guvern "nu face nimic".

El şi-a declarat speranţa că, în continuare, PSD Diaspora va semna protocoale cu sindicate din Spania şi din alte ţări unde există comunităţi mari de români.

La rândul său, reprezentantul sindicatului CISAL, Dino Antonio Corola, a arătat că semnarea protocolului de colaborare reprezintă un lucru important, deoarece acesta conţine şi prevederi referitoare la muncitorii italieni care lucrează în România.

Arătând că CISAL este un sindicat independent, Corola a precizat că aceasta este o garanţie a stablităţii organizaţiei pe piaţa muncii din Italia.

Dino Antonio Corola a mai arătat că CISAL nu face acest accord din motive de imagine, ci cu scopul de a sprijini muncitorii români şi italieni.

Într-un comunicat de presă, PSD menţiona că sindicatul CISAL este unul dintre cele mai mari sindicate din Italia, la care au aderat câteva mii de cetăţeni români care lucrează în Peninsulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici