PSD a validat componenţa noului Guvern, deşi mulţi miniştri nu sunt membri de partid. Ponta: Avem majoritate pentru schimbarea compoziţiei Guvernului

Premierul Victor Ponta a mulţumit, luni, membrilor CExN al PSD, care au validat componenţa Guvernului, deşi a arătat că mulţi dintre noii miniştri nu sunt membri ai partidului şi nici nu sunt cunoscuţi.

332 afișări
Imaginea articolului PSD a validat componenţa noului Guvern, deşi mulţi miniştri nu sunt membri de partid. Ponta: Avem majoritate pentru schimbarea compoziţiei Guvernului

PSD a validat componenţa noului Guvern, deşi mulţi miniştri nu sunt membri de partid (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Le mulţumesc foarte mult colegilor mei din conducerea PSD care au fost de acord cu propunerile de a continua guvernarea, de a merge în noua frmulă de majoritate parlamentară şi - inclusv miniştrii - în condiţiile în care vă rog să remarcaţi cât de mulţi miniştri care nu sunt nici membri PSD, nici nu sunt cunoscuţi", a spus Ponta, după şedinţa CExN al PSD.

El a precizat că înţelege acest vot al colegilor săi ca un credit pentru el şi pentru acei miniştri tineri tehnocraţi, considerându-se că vor putea avea performanţă la guvernare.

"Le mulţumesc pentru faptul că au acceptat această formulă", a mai spus Ponta.

Ponta: Din acordurile încheiate rezultă că avem majoritate pentru schimbarea compoziţiei Guvernului

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că din acrodurile încheiate rezultă că există o majoritate parlamentară de jumătate plus unu din parlamentari necesară aplicării procedurilor din articolul 85 din Legea Fundamentală, privind schimbarea compoziţiei politice a Guvernului.

"Rezultă din acordurile pe care le avem încheiate că există acea majoritate constituţională de jumătate plus unu pentru care este necesară nu pentru învestirea Guvernului, că mâine nu mai învestim un nou Guvern, ci pentru aplicarea procedurlor din articolul 85 din Constituţie şi anume schimarea compoziţiei politice a Guvernului", a precizat Ponta.

El a făcut această declaraţie după reuniunea CExN al PSD, care a urmat anunţării noului Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici