PSD anunţă miercuri numele noilor miniştri de Justiţie şi Mediu de Afaceri / Călin Popescu Tăriceanu: Premierul e cel care trebuie să decidă asupra viitorului ministru al Justiţiei

Liderul PSD Liviu Dragnea a transmis că numirile celor doi miniştri noi, la Justiţie şi Mediu de Afaceri, se vor face miercuri, acestea fiind discutate în cadrul coaliţiei PSD-ALDE şi aprobate de structurile politice ale celor două formaţiuni.

1412 afișări
Imaginea articolului PSD anunţă miercuri numele noilor miniştri de Justiţie şi Mediu de Afaceri / Călin Popescu Tăriceanu: Premierul e cel care trebuie să decidă asupra viitorului ministru al Justiţiei

Liviu Dragnea: Şi Grindeanu, şi „noi” ne-am gândit la variante pentru Justiţie. Miercuri decidem (Imagine: Alexandrea Pandrea / Mediafax Foto)

Călin Popescu Tăriceanu: Premierul e cel care trebuie să decidă asupra viitorului ministru al Justiţiei

Copreşedintele ALDE , Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că premierul este cel care trebuie să decidă asupra viitorului ministru al Justiţiei, afirmând că ”au fost evocate nişte nume”, dar că liderii ALDE şi PSD ”au un rol secundar”.

”Scurgerile de informaţii neesenţiale în această fază nu cred că fac bine procesului de evaluare pe care primul ministru trebuie să-l facă, pentru că primul ministru e cel care trebuie să decidă asupra persoanei desemnate pentru a fi viitor ministru. (...) Nu discutăm chiar aşa, să ne aflăm în treabă. Sigur că au fost nişte nume care au fost evocate, dar şi eu şi colegii mei de la PSD avem un rol secundar. Rolul principal îi revine primului ministru, care are responsabilitatea pentru desemnarea persoanei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă ALDE a făcut vreo propunere pentru preluarea Ministerului Justiţiei, Tăriceanu a evitat un răspuns tranşant: ”Nu ştiu”.

Totodată, copreşedintele ALDE a precizat că, până în prezent, nu s-a pus problema schimbării structurii guvernului.

”La modul în care se desfăşoară relaţiile noastre, nu este, după părerea mea, să facem uz de dreptul de veto. E o problemă, nu simplă, pe care primul ministru o va analiza, va cântări foarte bine şi în final mi-ar dori foarte mult ca această propunere să aibă suportul politic al partidelor noastre”, a mai spus liderul ALDE.

PSD anunţă miercuri numele noilor miniştri de Justiţie şi Mediu de Afaceri

„Săptămâna viitoare trebuie să se stabilească aceste două nominalizări, să fie aprobate în structurile politice ale coaliţiei, trimise la Cotrocebni pentru a fi aprobate de preşedintele Iohannis – aceasta este procedura constituţională”, a anunţat Dragnea la România TV.

El a spus că a vorbit cu premierul Grindeanu duminică seara şi îi va suna şi pe liderii ALDE astfel încât miercuri să fie convocată o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care să se discute de aceste propuneri.

„E posibil ca tot miercuri în structurile politice ale celor două partide să le aprobăm. Premierul Grindeanu s-a gândit la unele variante, noi ne-am gândit la unele variante, miercuri va fi o şedinţă foarte importantă”, a spus Dragnea.

El a spus că tot miercuri se va discuta dacă va fi reorganizat Guvernului sau nu.„Până la ora asta nu (va fi reorganizat, n.r.), există o oarecare rezervă din partea premierului”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD a evitat să se pronunţe dacă este mai bine ca la Justiţie să fie numit un om politic sau nu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici