PSD ar putea sesiza DNA în cazul ministrului Educaţiei, acuzat de mită electorală

Deputatul PSD Ana Birchall a anunţat, vineri, la Iaşi că PSD va depune o sesizare la DNA la adresa ministrului Educaţiei Cristian Adomniţei, sub acuzaţia de mită electorală pentru modul în care sunt repartizate microbuzele şcolare, ulterior Mircea Geoană precizând că PSD analizează această variantă.

12 afișări
Imaginea articolului PSD ar putea sesiza DNA în cazul ministrului Educaţiei, acuzat de mită electorală

Ana Birchall, şeful Departamentului Învăţământ din cadrul PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Săptămâna viitoare vom sesiza DNA în legătură cu acţiunile ministrului Cristian Adomniţei. Vom cere DNA să verifice dacă Adomniţei se face vinovat de mită electorală. Chiar la acest sfârşit de săptămână în Iaşi vor fi împărţite 34 de microbuze, din care 21 sunt repartizate în colegii în care vor candida liberalii Relu Fenechiu, Cristian Adomniţei şi Traian Dobre", a declarat Ana Birchall, şeful Departamentului Învăţământ din cadrul PSD.

Ea a făcut aceste afirmaţii în cadrul Forumului pentru Educaţie organizat de PSD, vineri, la Iaşi, la acţiune participând cadre didactice, studenţi şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Ulterior, liderul PSD Mircea Geoană a precizat, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii încă analizează oportunitatea sesizării DNA pe această temă.

"Trebuie să vedem dacă este vorba de mită electorală în problema microbuzelor şi dacă nu cumva pică sub incidenţa DNA”, a afirmat Mircea Geoană, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat, vineri, la Iaşi, că moţiunea simplă pe tema Educaţiei va fi depusă de PSD luni, la Camera Deputaţilor, el apreciind că ministrul Cristian Adomniţei are la dispoziţie un buget imens, pe care însă nu ştie cum să îl cheltuiască.

 

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici