PSD atacă USR pe tema PNRR: Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei

„Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei! Şi înjură! Atât poate un userist!” - se arată într-o postare pe Facebook a PSD. Social-democraţii susţin acţiunea ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila care a înjumătăţit banii de consultanţă din PNRR, „spre disperarea USR”.

3190 afișări
Imaginea articolului PSD atacă USR pe tema PNRR: Negociatorul în sandale Ghinea a cedat nervos în faţa evidenţei

Sursa foto: Facebook Partidul Social Democrat

„O avalanşă de sudalme, nu de argumente, prin care negociatorul în sandale Ghinea îşi exprimă frustrarea că PSD chiar face PNRR! Mai ieftin, mai bine şi fără firmele de casă ale acestor impostori care au trăit toată viaţa lor din consultanţă pe nimic! Ghinea, Voiculescu şi USR plâng acum de grija consultanţei pusă chiar de ei în PNRR, dar încă nu au dat explicaţii românilor pentru vaccinurile inutile de 1 miliard de euro! Negociatorul în sandale Ghinea se face că uită că procedura urmată de ministrul Rafila în cazul asistenţei pentru reforma sistemului de sănătate este identică cu ce a făcut chiar el cu Banca Mondială în domeniul reformei administraţiei”, scrie PSD în postarea citată.

„Care e baiul, atunci, negociatorule în sandale?! Că ministrul Rafila nu a vrut să dea 50 de milioane de euro aşa cum ai pus tu hoţeşte în PNRR?! Sau că a ales fix una dintre instituţiile care erau menţionate explicit de tine, Ghinea, în PNRR?! De altfel, o instituţie de prestigiu internaţional, specializată în politici de sănătate publică şi care a participat recent la reforme ale sistemului de sănătate într-o ţară precum Grecia, de exemplu” - continuă postarea.

Conform PSD, asistenţa tehnică era obligatorie – „trecută explicit de Ghinea în PNRR”: „Dacă nu o iei, nu faci jaloane, deci se blochează banii din PNRR! Probabil asta îşi doreşte acest mignon politic, frustrat că România merge înainte şi fără el şi fără combinaţiile useriste pe consultanţă. Voi toţi din USR trebuie să vă încolonaţi la puşcărie pentru că aţi girat achiziţia a milioane de doze inutile de vaccin, pentru care plătim acum UN MILIARD de euro! Ghinea, nu sunt bani de sandale în PNRR pentru tine! Du-te şi munceşte ceva pe bune!”.

Într-un comunicat de presă separat, PSD arată că susţine total acţiunea ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila care a înjumătăţit banii de consultanţă din PNRR, „spre disperarea USR”.

„Acuzele şi invectivele descalificante ale reprezentanţilor USR nu pot ascunde adevărul! De la 50 de milioane de euro, cât era iniţial suma destinată consultanţei pentru componenta Sănătate din PNRR în varianta USR, s-a ajuns la 21,25 milioane de euro. Este o diminuare cu 57,5% faţă de cât pusese arbitrar Cristian Ghinea - fost ministru USR al Fondurilor Europene - fără să se consulte cu nimeni din Ministerul Sănătăţii, atunci când a făcut Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu o totală lipsă de transparenţă publică”, susţin social-democraţii.

Conform Biroului de presă al PSD, ajustarea a fost făcută absolut legal şi instituţional: „Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi echipa sa au avut runde succesive de consultări cu Banca Mondială, Banca Europeană pentru Investiţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în urma cărora OMS şi-a asumat integral asistenţa tehnică necesară României pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR. Iar Guvernul României a aprobat parteneriatul cu OMS încă din luna mai. De altfel, OMS este specializată în politici de sănătate publică şi a participat recent la reforme ale sistemului de sănătate în mai multe ţări, cum ar fi de exemplu Grecia. Este deplorabil că reprezentanţii USR, disperaţi după atenţia publică, aleg să fie ipocriţi şi ignoră premeditat adevărul că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost inclusă în PNRR şi menţionată repetat, ca potenţial partener al ţării noastre, chiar de către Cristian Ghinea”.

PSD adaugă că respinge categoric „tentativa USR de a reclama demagogic-mincinos consultanţa OMS pentru PNRR ca fiind expresia unor interese personale ale ministrului Alexandru Rafila; domnul Rafila a fost reprezentantul României la OMS, nu a fost angajatul OMS şi niciodată n-a fost plătit ca atare de OMS”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici