PSD:Băsescu şi Tăriceanu să ceară scuze pensionarilor şi să renunţe la aeronave

PSD le cere preşedintelui Traian Băsescu şi premierului Călin Popescu Tăriceanu să îşi ceară scuze în mod public pensionarilor pentru afrontul adus şi să renunţe la proiectul achiziţionării celor două aeronave de lux.

1 afișare
Imaginea articolului PSD:Băsescu şi Tăriceanu să ceară scuze pensionarilor şi să renunţe la aeronave

PSD:Băsescu şi Tăriceanu să ceară scuze pensionarilor şi să renunţe la aeronave

Social-democraţii spun că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu îşi pasează reciproc responsabilitatea pentru cheltuirea unei sume uriaşe - 300 de milioane de euro - în scopul achiziţionării unor aeronave sofisticate.

"Preşedinţia şi Guvernul şi-au dat în sfârşit mâna, dar nu pentru ca oamenii să trăiască bine, ci pentru cheltuierea unei sume uriaşe, care ar fi putut contribui semnificativ la creşterea nivelului de trai al pensionarilor", se mai arată în comunicat.

PSD consideră că preşedintele şi premierul sunt în egală măsură vinovaţi.

Traian Băsescu a aprobat achiziţionarea acestor aeronave, ceea ce, în opinia social-democraţilor, reprezintă "încă o dovadă clară a ipocriziei şefului de stat", care până acum câteva zile lupta cu toate puterile împotriva legii pensiilor promovată de PSD pe motiv că nu ar exista fonduri.

La rândul său, Guvernul a propus achiziţionarea acestor aeronave, în condiţiile în care susţine că nu există bani la buget pentru aplicarea unor măsuri adoptate de Guvernul PSD în 2004, printre care compensarea în bani a tichetelor CFR neutilizate de pensionari şi suplimentarea cu 25% a pensiei soţului supravieţuitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici