PSD Braşov cere USR să îl suspende din partid pe primarul Braşovului

PSD Braşov solicită preşedintelui USR Cătălin Drulă să declanşeze procedura de suspendare din partid a colegului său Allen Coliban, după ce Tribunalul Braşov a admis cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale împotriva acestuia.

1027 afișări
Imaginea articolului PSD Braşov cere USR să îl suspende din partid pe primarul Braşovului

PSD Braşov cere USR să îl suspende din partid pe primarul Braşovului

Conform PSD, DNA are deja în lucru mai multe dosare în care sunt cercetate faptele penale ale primarului municipiului Braşov.

„Preşedintele Cătălin Drulă şi ceilalţi membri din conducerea USR trebuie să înceteze să mai facă scut în jurul penalilor din propriu partid, cum au făcut până acum în cazul primarilor Allen Coliban şi Clotilde Armand. Cerem conducerii USR să aplice urgent aceleaşi principii de integritate pe care le pretindeau cu vehemenţă altor partide politice. Aşa cum USR cerea insistent altor politicieni vizaţi de anchetele DNA, primarul Municipiului Braşov Allen Coliban trebuie să renunţe de îndată la toate funcţiile publice până la pronunţarea instanţei de judecată, astfel încât problemele sale penale să nu afecteze imaginea instituţiei pe care o conduce. Aceasta era esenţa campaniei USR <Fără penali în funcţii publice>: cei vizaţi de anchete penale trebuie să facă pasul în spate până când „îşi demonstrează nevinovăţia” în faţa instanţelor de judecată”, arată PSD.

Conform social-democraţilor, lipsa de reacţie de până acum a USR faţă de anchetele penale în care este implicat Allen Coliban reprezintă „un act de sfidare faţă de procurorii DNA care au considerat, iar instanţa le-a confirmat, că există indicii temeinice care trebuie cercetate cu privire la posibilele fapte penale săvârşite de primarul municipiului Braşov”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici