PSD depune plângere penală împotriva liberalilor care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat/ Cum răspunde PNL

PSD a anunţat, marţi, că va depune o plângere penală împotriva liberalilor care acuză guvernul PSD-ALDE că a măsluit rectificarea bugetară şi că a furat 10% din PIB în ultimii doi ani şi jumătate. Social-democraţii susţin că aceste afirmaţii sunt false şi pun în pericol securitatea naţională.

813 afișări
Imaginea articolului PSD depune plângere penală împotriva liberalilor care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat/ Cum răspunde PNL

PSD depune plângere penală împotriva liberalilor care au acuzat guvernul că a furat bani de la stat

„PSD condamnă modul în care PNL dezinformează în mod conştient populaţia cu privire la rectificarea bugetară. Declaraţiile din ultima perioadă ale unor lideri PNL care acuză Guvernul că ar fi -falsificat- datele financiare şi că ar fi -furat 10% din PIB- sunt de o gravitate deosebită şi intră sub incidenţa prevederilor Codului Penal privind comunicarea şi răspândirea în mod conştient de ştiri false care pun în pericol securitatea naţională. (...) Afirmaţia că acest document ar fi fost „falsificat” de un membru al guvernului este o minciună, un atac politic absurd ce nu poate fi probat în niciun fel de către reprezentanţii PNL. Prin urmare, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL care au formulat şi au răspândit în mod iresponsabil astfel de informaţii, cunoscând caracterul fals al acestora şi efectele negative pe care le pot genera asupra economiei naţionale”, a transmis PSD, într-un comnicat de presă remis MEDIAFAX.

Social-democraţii precizează că acuzaţia că PSD ar fi furat 10% din PIB în ultimii doi ani şi jumătate este contrazisă de rapoartele autorităţilor.

„De asemenea, acuzaţia că „aproximativ 10% din PIB s-ar fi furat în ultimii doi ani şi jumătate” şi că banii ar fi ajuns la PSD şi ALDE este contrazisă de toate rapoartele autorităţilor care au desfăşurat controale asupra modului în care au fost cheltuiţi banii publici. PNL dă dovada unui comportament ridicol şi a unei grave inconştienţe privind implicaţiile pe care un astfel de demers le poate avea”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

PSD susţine, totodată, că acuzaţiile PNL la adresa guvernului pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele dinanciare oficiale.

„Aceste acuzaţii - lipsite de orice acoperire factuală şi formulate în mod iresponsabil de către PNL împotriva Guvernului - pot afecta încrederea investitorilor şi a cetăţenilor în datele financiare oficiale, fapt ce poate genera un impact negativ asupra economiei naţionale şi a climatului social.
Estimarea Guvernului privind veniturile ce vor fi încasate până la finalul acestui an a fost prezentată într-un document oficial, autentic, asumat de întreaga echipă guvernamentală”, mai transmite PSD.

Reacţia vine în urma acuzaţiilor senatorului PNL Florin Cîţu, care susţine că PSD-ALDE a furat aproximativ 10% din PIB în ultimii doi ani şi jumătate.

„Trebuie să aflăm adevărul despre cât de mare este gaura în urma jafului celor de la PSD-ALDE. Trebuie să aflăm câţi bani au furat de la buget. Estimez că vorbim de aproximativ 10% din PIB furat în ultimii doi ani şi jumătate. Bani care au ajuns la PSD-ALDE”, a scris Florin Cîţu, marţi, pe Facebook.

Şi europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a acuzat guvernul că a furat 10% din PIB.

„10% din PIB furat în ultimii 2 ani şi jumătate îmi arată că e rost de un dosar penal. Grupir! Ar fi Dăncilă şi Teodorovici. Ei nu au semnat declaraţia olografă că îşi asumă bugetul, ceea ce echivalează cu o mărturisire. Pe lipsa intenţiei scăpau dacă semnau. Întrebare: ce au făcut cu banii? Pentru salarii şi pensii au luat credite. Deci: Ce aţi făcut cu banii?”, se arată în postarea europarlamentarului liberal, de pe Facebook.

Cîţu, după ce PSD a anunţat că îi va face plângere penală: Dăncilă nu va mai prinde turul doi

Senatorul PNL Florin Cîţu a reacţionat, marţi, după ce PSD a anunţat că îi va face plângere penală. Liberalul a afirmat că nu este speriat şi că Viorica Dăncilă nu va mai prinde turul doi la prezidenţiale, după ce acesta le va prezenta procurorilor dovezile privind măsluirea bugetului de stat.

"PSD m-a mai anchetat în 2017 prin ASF tot la ordinul lor. Vă daţi seama că nu mă sperie chestia asta şi de abia aştept să merg în faţa procurorilor, să prezint dovezile. De fiecare dată nu scapă. Viorica Dăncilă, după ce prezint dovezile acestea, nu mai prinde turul doi", a declarat Florin Cîţu, pentru MEDIAFAX.

Senatorul PNL a anunţat că va sesiza Curtea de Conturi şi Comisia Europeană în privinţa bugetului de stat.

„Voi sesiza Curtea de Conturi şi Comisia Europeană în privinţa bugetului. Curtea de Conturi ar fi trebuie să se autosesizeze dar se pare că preşedintele acesteia lucreaza cu PSD-ul”, a adăugat Cîţu.

 

Taguri:
psd,
plângere,
penală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici