PSD este pregătit să sesizeze organismele internaţionale dacă CC respinge sesizarea

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat joi că formaţiunea social-democrată este pregătită să sesizeze organismele internaţionale, respectiv CEDO şi Curtea Europeană de Justiţie, dacă CC va respinge sesizările cu privire la neconstituţionalitatea măsurilor de austeritate.

18 afișări
Imaginea articolului PSD este pregătit să sesizeze organismele internaţionale dacă CC respinge sesizarea

PSD este pregătit să sesizeze organismele internaţionale dacă CC respinge sesizarea (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Juriştii PSD sunt pregătiţi pentru a se adresa CEDO şi, ulterior, Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Dacă vom constata că nu mai putem aştepta soluţii constituţionale, democratice şi independente de factorul politic, nu ne mai rămâne decât să ne adresăm organismelor europene", a precizat Olguţa Vasilescu, într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că PSD consideră că decizia Curţii Constituţionale (CC) trebuie să fie favorabilă sesizării social-democraţilor, o decizie contrară fiind luată în cazul în care se exercită influenţe politice asupra acestei instituţii.

"Azi, Curtea Constituţională dă examenul de independenţă faţă de Traian Băsescu şi Guvernul său. Specialiştii noştri sunt pegătiţi pentru sesizarea organismelor internaţionale", a spus Olguţa Vasilescu.

Curtea Constituţională discută joi sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi ale parlamentarilor privind neconstituţionalitatea măsurilor de austeritate ale Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a depus, în 16 iunie, la Curtea Constituţională, împreună cu un grup de parlamentari social-democraţi, sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea legii pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, privind măsurile de austeritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici