PSD ia în calcul o plângere împotriva lui Iohannis pentru nerevocarea lui Lazăr

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat, sâmbătă pentru MEDIAFAX, că partidul ia considerare depunerea unei plângeri penale împotriva lui Klaus Iohannis pentru refuzul revocării procurorului general Augustin Lazăr, precizând că preşedintele a comis un act de trafic de influenţă.

906 afișări
Imaginea articolului PSD ia în calcul o plângere împotriva lui Iohannis pentru nerevocarea lui Lazăr

PSD ia în calcul o plângere împotriva lui Iohannis pentru nerevocarea lui Lazăr

„Pentru ce a făcut cu siguranţă de gândim la nişte plângeri penale şi la declaraţia lui (Klaus Iohannis - n.r.) legată de procurorul general, care în mod sigur este un act de trafic de influenţă la vedere. Pur şi simplu s-a exprimat de la Cotroceni în favoarea unei persoane care coordonează şi conduce procurorii care o anchetează pe soţia lui (Carmen Iohannis - n.r.)”, a afirmat Codrin Ştefănescu, sâmbătă pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX dacă este vorba despre o plângere distinctă de cea pe care PSD o are în vedere pe numele şefului statului pentru trădarea interesului naţional, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Da, în mod clar”.

Acesta a adăugat că preşedintele Iohannis consideră că este deasupra românilor şi, prin protecţia neconstituţională pe care o acordă procurorului general, „garantează că dosarul familiei lui va rămâne cel mult pe loc sau va fi soluţionat favorabil”

„Prin refuzul de a emite decretul de revocare a procurorului general, Klaus Werner Iohannis comite un act de trafic de influenţă asupra celui care conduce Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde la Parchetul de pe lângă ÎCCJ se află în cercetare dosar penal privind dobândirea prin fals şi uz de fals a unor proprietăţi imobiliare chiar de către familia sa. Deci această protecţie neconstituţională pe care Klaus Werner Iohannis şi şeful Parchetului General şi-a acordă reciproc nu poate fi privită în afara contextului în care soţia preşedintelui a refuzat în mod repetat să se prezinte la audieri la Parchet, într-un dosar penal, situându-se deasupra legii şi în dispreţul obligaţiilor legale pe care are orice cetăţean al României. Prin urmare, Klaus Werner Iohannis se consideră peste cetăţenii României, de care oricum îşi bate joc, iar prin această protecţie neconstituţională garantează că dosarul familiei lui va rămâne cel mult pe loc sau va fi soluţionat favorabil”, a completat Ştefănescu.

În concluzie, secretarul general al PSD a spus că partidul are obligaţia de utiliza toate mijloacele constituţionale pentru a apăra statul de drept, nu pe cel „de drepţi” pe care îl reprezintă Klaus Iohannis.

„Prin urmare, noi ca PSD avem obligaţia să facem uz de toate mijloacele legale şi constituţionale pe care le avem la dispoziţie pentru asigurarea ordinii constituţionale şi a statului de drept, adevărat de drept, nu de drepţi pe care îl reprezintă el, şi în acelaşi timp să asigurăm stabilitatea politică necesară în perioada în care România deţine Preşedinţia Consiliului UE”, a conchis Codrin Ştefănescu.

Reacţia social-democratului vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader, „probabil neavând altă treabă mai bună de făcut”, a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut, la sfârşitul lunii decembrie, deputaţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, cu sprijinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis. Despre aceste subiect, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii nu au abandonat ideea de a depune pe numele şefului statului o plângere pentru trădarea interesului naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici