PSD Iaşi, despre ancheta legată de renovările sediului: Un joc imatur propus de primarul Chirica

Reprezentanţii PSD Iaşi au transmis, joi seara, că lucrările efectuate la sediul partidului, din cauza cărora a început urmărirea penală in rem, la sesizarea Poliţiei Locale, nu au afectat structura monumentului, demersul fiind „un joc imatur” al primarului Mihai Chirica.

268 afişări

Imaginea articolului PSD Iaşi, despre ancheta legată de renovările sediului: Un joc imatur propus de primarul Chirica

PSD Iaşi, despre ancheta legată de renovările sediului: Un joc imatur propus de primarul Chirica

Reprezentanţii PSD Iaşi au emis, joi seara, un comunicat de presă, prin care au precizat că efectuează lucrări de amenajare, igienizare şi întreţinere a spaţiilor interioare prin lucrări de finisaje (zugrăveli), înlocuiri la pardoseli şi instalaţiile interioare, precum şi desfiinţarea unor lucrări provizorii anterioare, dar fără a fi aduse modificări structurii de rezistenţă sau aspectului arhitectural al clădirii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 13 – 15. Potrivit PSD, lucrările respectă prevederile Legii 50/1991.

"Toate aceste demersuri au avut în vedere evitarea degradării imobilului şi asigurarea condiţiilor optime de utilizare. În ceea ce priveşte acuzele vehiculate în spaţiul public cu privire la efectuarea unor lucrări care au vizat modificarea structurii de rezistenţă a imobilului facem precizarea că am depus deja dovezi la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Iaşi, care constau în fotografii efectuate începând cu anul 2004 (deşi ar putea exista şi fotografii din ani anteriori) în care se poate observa că lucrările de intervenţie asupra pereţilor interiori au fost făcute cu mult înainte de perioada actuală", au transmis reprezentanţii PSD Iaşi.

Aceştia au adăugat că lucrările respective ar fi fost efectuate înainte de anul 1994 de către alt chiriaş, iar lucrările de desfiinţare a unor improvizaţii sau de demontare tocuri de uşă nu au avut ca efect modificarea structurii imobilului. Totuşi, cei de la PSD Iaşi au recunoscut că nu au elemente certe care să indice exact când au fost realizate acele lucrări de reamenajare ce schimbă configuraţia spaţiilor din actualul sediu al filialei.

Mai mult, ei susţin că, în conţinutul hotărârii de Consiliu Local privind acel spaţiu sau în contractul de închiriere încheiat între filiala PSD Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi - prin Direcţia Exploatare Patrimoniu nu se indică în vreun fel faptul că spaţiul ar fi încadrat în Lista monumentelor istorice, precum şi obligaţiile chiriaşului care derivă din acest fapt.

"În speţa noastră, Primăria Iaşi nu a pus în vedere chiriaşului toate datele necesare privind calitatea juridică a imobilului. Prin neîndeplinirea acestei obligaţii legale, Primăria Iaşi săvârşeşte un abuz de drept. Înţelegem să răspundem punctual Primăriei Iaşi şi, momentan, nu dorim să intrăm în jocul emoţional şi imatur propus de primarul municipiului Iaşi. Bătălia pentru încrederea ieşenilor se dă pe proiecte, nu pe vorbe, domnule primar Chirica!" a spus Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Miercuri, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au anunţat că au început urmărirea penală in rem în cazul lucrărilor efectuate la sediul închiriat de PSD Iaşi în centrul oraşului, după o sesizare a Poliţiei Locale.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CHIRICA ,
ANCHETĂ ,
PSD
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.