PSD nu este de acord cu egalizarea vârstei de pensionare

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a reluat, sâmbătă, la Zalău, afirmaţia că social-democraţii nu sunt de acord cu egalizarea vârstei de pensionare, pentru că femeile din România se confruntă cu condiţii mult mai grele decât cele în care trăiesc femeile din UE.

26 afișări
Imaginea articolului PSD nu este de acord cu egalizarea vârstei de pensionare

PSD nu este de acord cu egalizarea vârstei de pensionare (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Nu este normal să se voteze o lege a pensiilor care prevede egalizarea vârstei de pensionare, PSD nu e de acord cu acest lucru. În România, femeile au de înfruntat condiţii de trai mult mai dure decât femeile din Occident. Au copii de crescut, totul e mai greu pentru ele şi nici măcar nu beneficiază de aceeaşi susţinere din partea statului care se acordă în alte ţări UE. PSD va accepta o lege a pensiilor doar dacă va fi făcută cu repectarea principiilor formulate de noi", a declarat Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, punctul de pensie trebuie să fie 45 la sută din salariul mediu brut, iar PSD va face tot posibilul ca legea pensiilor să fie elaborată până în decembrie.

Preşedintele PSD a spus că social-democraţii nu sunt de acord nici cu decizia Guvernului de a elimina, începând de anul viitor, majorarea punctajului mediu al pensionarilor care au lucrat în grupele I şi II de muncă.

Geoană a spus că, tot pentru a-i ajuta pe pensionari, dacă va fi ales preşedinte, va forma un Consiliu Consultativ Naţional al Pensionarilor, care să fie format din liderii pensionarilor din judeţe şi care să fie sub conducerea vicepreşedintelui PSD Marian Sârbu. Acest forum va avea drept scop analizarea periodică a situaţiei pensionarilor, astfel încât să poată fi găsite soluţii viabile pentru problemele lor.

De asemenea, dacă va fi ales preşedintele României, Geoană intenţionează să lanseze, la nivel naţional, un proiect prin care pensionarii să îşi primească lunar medicamentele la domiciliu, prin intermediul Poştei Române, astfel încât vârstnicii să fie scutiţi de statul la cozi în farmacii.

Guvernul a decis să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru legea pensiilor, a anunţat premierul Emil Boc. Proiectul de lege a fost aprobat de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici