PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile îi scriu lui Băsescu că îl susţin pe Iohannis

PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile i-au adresat, miercuri, o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îl anunţă că îl susţin, din poziţia unei noi majorităţi parlamentare, pe Klaus Iohannis ca premier.

381 afișări
Imaginea articolului PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile îi scriu lui Băsescu că îl susţin pe Iohannis

PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile îi scriu lui Băsescu că îl susţin pe Iohannis (Imagine: Bogdan Stamaton/Mediafax Foto)

În scrisoarea adresată preşedintelui Traian Băsescu se precizează că în Parlamentul României s-a conturat "o nouă majoritate absolută" pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim ministru formată din PSD, PC, PNL, UDMR şi reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

În scrisoare se arată că această majoritate absolută formată în Parlament este rezultatul adoptării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Emil Boc precum şi a discuţiilor purtate între partidele politice reprezentante în Parlament.

Semnatarii scrisorii precizează că noua majoritate parlamentară este una "transparentă", care reprezintă peste 65% din numărul total al senatorilor şi deputaţilor. În scrisoare se arată că această majoritate transparentă a decis să-l susţină în funcţia de prim ministru pe Klaus Werner Iohannis.

Totodată, în cadrul scrisorii se arată că mandatul acordat de majoritatea parlamentară lui Iohannis este de a forma un guvern care să gestioneze problemele economice urgente, să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale libere şi corecte şi să restabilească încrederea partenerilor sociali în executiv.

"În conformitate cu prevederile articolului 103 alineat 1 şi 3 din Constituţia România vă invităm să daţi curs obligaţiei ce vă revine de a vă consulta cu partidele politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării candidatului în funcţia de prim ministru şi a supunerii dezbaterii şi votului de încredere a Parlamentului asupra programului şi a listei Guvernului", se arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii îi adresează preşedintelui Traian Băsescu invitaţia de a avea o consultare în cel mai scurt timp posibil cu scopul de a depăşi în cel mai scurt timp actuala situaţie politică.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00 pentru a le prezenta concluziile consultărilor legate de situaţia politică, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici