PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creşterea deducerilor personale

  • Social-democraţii propun impozit pe venit zero la salariul minim, prin creşterea deducerilor personale
  • Precizează că impactul bugetar va fi de 0,2% din PIB
6777 afișări
Imaginea articolului PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creşterea deducerilor personale

„PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creşterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei. Astfel, 80-85% dintre salariaţii ţării vor fi cuprinşi în această măsură şi vor avea câştiguri nete semnificativ mai mari! Este vorba în special de cei între salariul minim şi pragul salarial de 4.000 lei”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

Contribuţiile sociale rămân, afirmă social-democraţii, deci nu e afectat bugetul de pensii sau de sănătate şi nici dreptul la pensie al salariaţilor.

„O soluţie uşor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte. Este o măsură de justiţie socială, care ajută marea masă a salariaţilor - în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajaţii din HORECA umiliţi de guvernarea liberală, dar şi pe sutele de mii de români ţinuţi de patroni în zona salariului minim”, se menţionează în finalul postării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici