PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea

Conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, urmând să facă o nouă propunere pentru acest post, a anunţat, luni, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi excluderea lui Oprea din PSD.

40 afișări
Imaginea articolului PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea

PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a precizat că propunerea de excludere a lui Oprea din formaţiunea social-democrată a fost înaintată Comisiei de integritate a partidului.

Preşedintele PSD a reluat afirmaţiile conform cărora numirile de secretari de stat la MAI nu au avut girul partidului. Conform lui Mircea Geoană, aceste numiri vor fi anulate, iar noile propuneri se vor face în urma convocării cât mai rapide a unui Comitet Executiv Naţional al PSD.

Geoană a precizat, răspunzând unei întrebări, că PSD va cere revocarea tuturor celor numiţi în funcţii de către Gabriel Oprea, urmând să se facă propuneri în acest sens pe canalul oficial de comunicare între PSD şi PDL. Preşedintele PSD a mai spus că există posibilitatea ca unii dintre cei numiţi de către Gabriel Oprea să fie reconfirmaţi şi de partid.

Mircea Geoană a arătat totodată că premierul Emil Boc a semnat numirile avansate de către Gabriel Oprea deoarece l-a considerat pe acesta de bună credinţă, el neştiind că Oprea nu are girul pentru a face astfel de propuneri. Geoană a mai spus că l-a informat ulterior pe Boc despre faptul că Oprea nu avea girul PSD pentru a face aceste propuneri, el declarând că Boc s-a arătat surprins de acest lucru.

Conform lui Geoană, PSD va convoca în cel mai scurt timp un Comitet Executiv Naţional pentru a avansa o nouă propunere pentru funcţia de ministru care să-l înlocuiască pe Gabriel Oprea. Liderul PSD a arătat că îi va sugera premierului Emil Boc ca, până în momentul în care va fi desemnat un nou candidat pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, vicepremierul PSD Dan Nica să asigure interimatul.

Geoană a mai spus că Virgil Ardelean nu figura pe lista de propuneri a PSD şi că PSD nu avea niciun fel de propuneri în ceea ce priveşte conducerea DGIPI. Liderul PSD a declarat că, în cursul zilei de luni sau marţi, va discuta cu premierul Emil Boc pe tema revocărilor şi a ţinut să prezinte scuzele sale pentru crearea acestui subiect, pe care l-a numit "artificial".

Liderul PSD a spus că, la votul din BPN, s-au înregistrat două abţineri, însă a refuzat să spună cui au aparţinut, adăugând că jurnaliştii vor afla sigur "pe surse" această informaţie.

Citeşte şi:

Dan Nica, propus de Geoană interimar la MAI

Mai mulţi lideri ai PSD îl creditează pe Dragnea drept succesor al lui Oprea

Năstase: Un test al lui Băsescu în relaţia cu PSD

Vanghelie: Vom propune un ministru care să reprezinte PSD

Ponta şi Sârbu s-au abţinut la retragerea sprijinului lui Oprea


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici