PSD se laudă cu măsurile luate împotriva tăierilor ilegale de păduri. „Ce a făcut PNL?”

  • Social-democraţii au prezentat măsurile pe care le-aul luat împotriva tăierilor ilegale de păduri
  • Printre măsurile prezentate de social-democraţi se numără „Radarul Pădurilor”, noul Cod silvic, noua lege a contravenţiilor silvice sau sistemul 112 pentru transportul de lemn
  • PSD se întreabă ce a făcut PNL în acest sens
520 afișări
Imaginea articolului PSD se laudă cu măsurile luate împotriva tăierilor ilegale de păduri. „Ce a făcut PNL?”

PSD se laudă cu măsurile luate împotriva tăierilor ilegale de păduri

„#PSD este singurul partid care a luat măsuri drastice împotriva tăierilor ilegale de păduri!

🌳 Radarul Pădurilor.

🌳 Sistemul #112 pentru transportul de lemn.

🌳 Un nou #CodSilvic.

🌳 O nouă Lege a contravenţiilor silvice cu amenzi uriaşe pentru tăierile ilegale şi pentru transportul de lemn taiat ilegal (inclusiv confiscarea mijlocului de transport care transporta lemn taiat illegal).

🌳 Preluarea în pază a tuturor suprafeţelor de pădure din România rămase nepăzite, indiferent de forma de proprietate şi indiferent dacă este sau nu cunoscut proprietarul, precum şi suportarea de la bugetul de stat a contravalorii acesteia pentru suprafeţele de pădure mai mici de 30 ha.

🌳 Am acordat compensaţii financiare pentru proprietarii de păduri aflate în #ariiprotejate, unde există restricţii în recoltarea lemnului. Am corectat o mare nedreptate făcută proprietarilor de păduri din zonele protejate, care sunt obligaţi prin lege să nu-şi valorifice propriul bun.

🌳 Am asigurat, cu prioritate, #lemnuldefoc pentru populaţie. Hotărârea se referă la vânzarea directă, fără intermediari, a lemnului de foc către populaţie şi unităţile de interes public local (şcoli, grădiniţe, instituţii etc.) din pădurile proprietate publică.

🌳 Am simplificat procedurile care facilitează #accesul cetăţenilor la lemnul din propriile păduri şi din vegetaţia din afara fondului forestier.

🌳 Am demarat şi finanţat din Fondul pentru Mediu programul de identificare şi punere sub protecţie a #pădurilorvirgine şi cvasivirgine prin includerea lor în Catalogul naţional al pădurilor virgine.

🌳 Am modificat Statutul personalului silvic, prin care i-am ajutat pe #pădurari să lupte eficient şi fără să-şi mai pună viaţa în pericol cu hoţii de lemne şi/sau braconieri.

↘ Ce a făcut #PNL?”, arată postarea social-democraţilor, luni pe pagina de Facebook a PSD.

Comisia Europeană a transmis că a activat, miercurea trecutp, procedura de infringement pentru ţara noastră, din cauza legislaţiei defectuoase care nu permite gestionarea şi verificarea de către autorităţile române a cantităţilor mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României.

Astfel, CE a decis să transmită României o scrisoare de punere în întârziere. Ţara noastră are „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficienţelor identificate de Comisie”.

În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să trimită autorităţilor române un aviz motivat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici