PSD şi PDL se acuză reciproc de legături cu clanurile mafiote din Dâmboviţa

Liderul PDL Dâmboviţa, Florin Popescu, susţine că în judeţ s-au dezvoltat clanuri mafiote în perioada în care administraţia era dominată de PSD şi că judecătoarea Elena Turcu, care l-ar fi eliberat din arest pe Florin Pârjol, zis "Ghenosu", este fina sentorului PSD Adrian Ţuţuianu.

76 afișări
Imaginea articolului PSD şi PDL se acuză reciproc de legături cu clanurile mafiote din Dâmboviţa

PSD şi PDL se acuză reciproc de legături cu clanurile mafiote din Dâmboviţa (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Acuzaţiile liderului PDL Dâmboviţa survin declaraţiilor făcute de Adrian Ţuţuianu privind presupuse legături ale liderilor locali ai PDL cu grupări interlope.

Florin Popescu, preşedinte al Consiliul Judeţean Dâmboviţa, susţine, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că "este de notorietate faptul că, în judeţul Dâmboviţa, clanurile mafiote s-au dezvoltat pe vremea când PSD domina administraţia de la nivelul judeţului, în perioada 2000-2008".

"Mărturie ne stau cazurile în care personajul de care tot face vorbire astăzi domnul Ţuţuianu, Florin Pârjol, zis Ghenosu, a fost implicat într-o serie de scandaluri. Dâmboviţenii cunosc scandalul din discoteca Rosa, atunci când Ghenosu şi ai săi complici au fost angrenaţi într-o bătaie cu săbii şi pistoale sau atunci când aceiaşi indivizi au produs un nou scandal în microraionul 4 din municipiul Târgovişte, acum 4 ani", adaugă Popescu.

El precizează că aceste incidente pot fi confirmate şi de organele abilitate ale statului din judeţul Dâmboviţa.

Liderul PDL Dâmboviţa mai susţine că între Elena Turcu, prima judecătoare care l-a eliberat pe Florin Pârjol, zis "Ghenosu", şi senatorul Adrian Ţuţuianu este "o strânsă legătură de rudenie, fiind fina sa".

Florin Popescu îl acuză pe Adrian Ţuţuianu, care a făcut declaraţii privind presupuse legături ale liderilor locali ai PDL cu grupări interlope, că "încearcă să-şi facă capital politic şi de imagine, având la bază o serie de minciuni şi dezinformări".

"Îl voi acţiona în judecată pe senatorul PSD de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu, deoarece a devenit o practică în rândul PSD-iştilor de a denigra şi intoxica opinia publică, ducând în derizoriu munca unor oameni care de mai bine de doi ani depun eforturi pentru a acoperi găurile negre lăsate de guvernarea PSD la nivelul judeţului Dâmboviţa", adaugă Florin Popescu.

El mai susţine că cei care astăzi fac "declaraţii false" s-au opus cu vehemenţă oricărui proiect care ar fi venit în sprijinul cetăţenului.

"De ce domnul senator Ţuţuianu nu explică care au fost cauzele care au stat la baza refuzului sistematic de înfiinţare a Centrului de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii în judeţul Dâmboviţa, un proiect realizat în colaborare cu poliţia germană? Fac menţiunea că acest proiect a fost posibil cu votul consilierilor PDL, în vreme ce consilierii PSD s-au opus", mai declară liderul PDL Dâmboviţa.

Preşedintele CJ îşi exprimă speranţa că organele abilitate îşi vor face datoria, iar cei responsabili de asemenea incidente să fie traşi la răspundere cu maximă celeritate.

Acuzaţiile reciproce ale liderilor PDL şi PSD privind legăturile cu grupările infracţionale din Dâmboviţa au fost lansate după incidentul în urma căruia un poliţist a ajuns în comă la spital fiind lovit de un presupus membru al grupării "Ghenosu".

Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, un presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea "Ghenosu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici