PSD şi PNL intenţionează să-l schimbe din funcţie pe primarul interimar al Capitalei - surse

Primarul general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, ar putea fi destituit din funcţie prin votul consilierilor generali ai PSD şi PNL, care îl acuză pe acesta de incompetenţă, însă cele două partide nu s-au înţeles şi asupra unui înlocuitor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

3368 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL intenţionează să-l schimbe din funcţie pe primarul interimar al Capitalei - surse

PSD şi PNL intenţionează să-l schimbe din funcţie pe primarul interimar al Capitalei - surse (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, discuţiile pentru destituirea primarului interimar din partea UNPR au început în urmă cu aproape o săptămână, după ce acestuia i-au fost aduse mai multe critici, atât în spaţiul public, cât şi în rândul partidelor reprezentate în Consiliul General al Muncipiului Bucureşti.

Astfel, consilierii PSD şi PNL au ajuns la o înţelegere pentru a-l schimba pe acesta din funcţie, urmând ca pasul să fie făcut, cel mai probabil, săptămâna aceasta, într-una din şedinţele CGMB. O primă încercare ar putea fi făcută marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare, solicitate de consilieri.

"A dat dovadă de foarte multă incompetenţă, nu putem continua aşa", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice, cu privire la prestaţia primarului interimar.

PSD şi PNL nu au făcut însă şi o înţelegere cu privire la înlocuitorul lui Ştefănel Dan Marin, niciunul dintre partide nedorind să îşi asume, în acest moment, conducerea instituţiei.

Momentul ales pentru schimbarea din funcţie a primarului interimar va fi decis şi în funcţie de discuţiile şi negocierile care vor avea loc cu celelalte partide reprezentante în CGMB, în special ALDE şi PMP.

Marţi, de la ora 15.00, va avea loc o şedinţă extraordinară a CGMB, convocată de consilierii generali, în care este supus aprobării proiectul de hotărâre privind Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului General.

PNL a cerut, pe 13 noiembrie, demisia primarului general interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, în contextul în care RADET anunţa că furnizarea energiei termice ar putea fi sistată.

Declaraţiile în acest sens au fost făcute de consilierul municipal PNL Richard Valentin Radu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

Consilierul municipal PNL a afirmat că actualul primar interimar s-a dezis de Acordul pentru Bucureşteni, un program al PNL asumat de Marin în luna septembrie, prin care edilul se angaja ca până la alegerile generale din anul 2016 să parcurgă o serie de paşi care să remedieze problemele care îi afectează pe bucureşteni.

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei, pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabont (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Tot pe 15 septembrie, Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, după ce instanţa a emis o decizie definitivă privind arestarea preventivă a acestuia pentru luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici