PSD şi PPU-SL, pact politic care vizează strategia naţională pentru demografie

  • PSD şi PPU-SL au semnat ieri un pact politic care vizează strategia naţională pentru demografie.
  • Documentul are trei piloni principali, respectiv susţinerea natalităţii, creşterea calităţii vieţii românilor şi protejarea seniorilor.
  • „Copiii şi bunicii noştri au nevoie de cea mai mare atenţie”, spune prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea.
327 afișări
Imaginea articolului PSD şi PPU-SL, pact politic care vizează strategia naţională pentru demografie

PSD şi PPU-SL, pact politic care vizează strategia naţională pentru demografie

„Copiii şi bunicii noştri au nevoie de cea mai mare atenţie! Declinul demografic trebuie stopat prin proiecte concrete. Am semnat Acordul politic pentru elaborarea Strategiei Naţionale pentru Demografie între PSD şi PPU-SL, primul pas în dezvoltarea unor proiecte esenţiale pentru viitorul României. Scăderea demografică este una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta în următoarele decenii. Suntem în topul dezastrului demografic, dacă nu facem nimic vom ajunge 6 milioane până în 2100. Vremea vorbelor goale a trecut, avem nevoie de proiecte concrete, implementabile rapid”, afirmă Gabriela Firea.

Liderul social-democrat precizează că cele două formaţiuni propun un pachet de măsuri dedicate încetinirii declinului demografic şi susţinerea natalităţii din România.

„Primele măsuri vizează extinderea la nivel naţional a Programelor implementate de PMB în mandatul meu: FIV, sprijin pentru femeile însărcinate, pentru familiile cu copii. Ne vom apleca cu grijă asupra situaţiei seniorilor. Vom elabora măsuri dedicate susţinerii acestora – financiare, de protejare a sănătăţii, de combatere a însingurării, de stimulare a unei vieţi sănătoase şi active. Ne gândim şi la necesitatea modernizării infrastructurii - de la creşe şi grădiniţe, la spitale sau la construirea de cămine pentru seniori. Vom propune aceste teme de dezbatere societăţii, pentru că ele sunt adevărate priorităţi care ar trebui să fie nu doar pe agenda populaţiei, ci şi a Guvernului. Avem nevoie de susţinere, nu doar în Parlament, a acestor iniţiative, ci de susţinerea fiecărui român. Este momentul să conştientizăm cu toţii cât de gravă este situaţia şi că ne afectează tot ce avem mai drag – familia, copii, viitorul nostru, al tuturor”, conchide Firea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici