PSD va cere demisia ministrului Berceanu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, luni, că social-democraţii solicită, prin moţiunea simplă pe tema transporturilor, care urmează să fie dezbătută în cursul după-amiezii în Senat, demisia ministrului Radu Berceanu.

23 afișări
Imaginea articolului PSD va cere demisia ministrului Berceanu

PSD cere demisia ministrului Berceanu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ponta a spus că, indiferent de votul senatorilor asupra moţiunii simple iniţiate de PSD, social-democraţii vor insista asupra modului în care se cheltuiesc banii în transporturi şi "ajung în buzunarele firmelor prietene".

"Suntem ţara milioanelor de gropi şi a miliardelor de euro cheltuite pe proiecte care nu există în realitate. (...) Chiar dacă maşinăria de vot a PDL, UDMR şi independenţi va funcţiona din nou, la modul iresponsabil care a funcţionat atunci când au refuzat să accepte situaţia gravă din sănătate şi educaţie, este important ca opoziţia să pună degetul pe rana de la Transporturi. (...) În mod sigur vom cere demisia ministrului Radu Berceanu", a afirmat el.

Ponta a mai spus că toate cele trei mandate de ministru al Transporturilor ale lui Berceanu au fost "unul mai rău ca altul" şi "mai tulburate de cazuri de corupţie".

Social-democraţii afirmă, în moţiunea simplă intitulată "Transporturile din România, trase pe dreapta de guvernarea cu aceeaşi orientare", că sectorul transporturilor nu numai că nu este condus, "ci este de-a dreptul jefuit".

"Actualul ministru este pacostea României şi avem curajul să îl catalogăm ca pe un sabotor al economiei naţionale. Sperăm ca într-o bună zi să fie aduse la lumină şi sancţionate de organele abilitate toate matrapazlâcurile făcute de subordonaţii domnului încă ministru Radu Berceanu, care sunt puşi să îndeplinească misiunile murdare pentru ca acest ministru să rămână cu mâinile curate. Desigur, aceste lucruri vor mai fi încă posibile doar pe perioada de timp în care colegii PDL-işti îl vor mai suporta şi până când primul-ministru Emil Boc va conştientiza că bolovanul de moară, Radu Berceanu, îi îneacă flota ministerială", se mai arată în moţiunea PSD.

Moţiunea simplă depusă de PSD urmează să fie dezbătută luni după-amiază în plenul Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici