PSD va vota împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Guvern

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi vor vota împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Ministerul Educaţiei, propunând în schimb propriile variante de legi.

1 afișare
Imaginea articolului PSD va vota împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Guvern

PSD va vota împotriva pachetului legilor educaţiei propus de Guvern

Geoană a afirmat că pachetul legilor educaţiei lansat în dezbatere publică de Ministerul Educaţiei este "improvizat, incomplet şi amatoristic".

Liderul PSD a spus că parlamentarii social-democraţi nu vor vota pachetul legislativ propus de minister, apreciind că aceste legi "nu corespund nevoilor reale ale educaţiei".

Geoană a precizat că PSD va propune Parlamentului un set propriu de legi pentru educaţie.

Noul pachet de legi din domeniul învăţământului a fost lansat, în 17 decembrie 2007, în dezbatere publică. Cele trei proiecte de acte normative din pachet - al Legii învăţământului preuniversitar, cel pentru învăţământul superior şi Statutul personalului didactic - au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, pentru dezbatere publică.

La festivitatea de lansare a pachetului legislativ a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a criticat legile, pentru că "nu aduc un aer proaspăt", conţin dezacorduri supărătoare, iar printre ele nu se regăseşte şi un statut al elevului şi studentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici