Purtătorul de cuvânt al lui Văcăroiu, audiat la CNSAS

Andrei Alexandru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu a declarat, marţi, după ce a fost audiat de Colegiul CNSAS, că informaţiile apărute în presă în legătură cu cazul său sunt "intoxicări" şi au menirea de a-l discredita.

1 afișare
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al lui Văcăroiu, audiat la CNSAS

Purtătorul de cuvânt al lui Văcăroiu este audiat la CNSAS

Andrei Alexandru a refuzat însă să dea detalii despre documentele ce au stat la baza deciziei de colaborare cu poliţia politică pe care a primit-o.

Acesta a spus că informaţiile apărute despre el au fost trunchiate, dând exemplu faptul că presa a relatat despre o posibilă colaborare a sa cu Direcţia de Informaţii Externe. "Este adevărat că, pe când eram în armată, am fost contactat de un ofiţer DIE care mi-a propus să plec în excursie în străinătate, să rămân acolo şi lucrez pentru ei. Ce nu s-a spus este că am refuzat", a adăugat Andrei Alexandru.

El a ţinut să precizeze că cei del al CNSAS nu i-au putut prezenta presupusele note informative despre care presa a relatat că le-ar fi dat despre elevi sau despre colegi de serviciu. "Notele informative nu există fizic. În plus, nimeni nu a spus că mi s-au cerut informaţii despre colegii de serviciu dar am refuzat să le dau", a mai afirmat Andrei Alexandru.

În încheierea declaraţiei sale, el a ţinut să mulţumească fostului preşedinte Iliescu şi preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu pentru că au avut încredere în el, dar şi să le transmită celor care "nu i-au mai dat bună ziua" după ce a primit decizia de colaborare, că "Andrei Alexandru nu a fost, nu este şi nu va fi un turnător".

La finalul declaraţiei, acesta a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, subliniind că face o declaraţie de presă şi nu o conferinţă de presă. Întrebat ce a stat totuşi la baza deciziei de colaborare cu poliţia politică pe care a primit-o, Andrei Alexandru a răspuns: "Întrebaţii pe cei de la CNSAS".

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, s-a prezentat, marţi, înainte de prânz, la sediul CNSAS pentru a fi audiat de membrii Colegiului în legătură cu dosarele găsite în arhive în care apare numele său.

Deşi a venit la CNSAS puţin după ora 11.00, Andrei Alexandru a fost invitat în sala de audieri două ore mai târziu, potrivit lui Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului CNSAS. Printre cei care l-au audiat s-au mai numărat preşedintele Ladislau Csendesşi Claudiu Secaşiu.

Colegiul CNSAS a dat deja o decizie de colaborare cu fosta poliţie politică comunistă în cazul lui Andrei Alexandru, pe care însă acesta a contestat-o.

Audierea lui de marţi a fost menită să dea lămuriri suplimentare membrilor Colegiului, care vor lua, în perioada următoare, o decizie în ceea ce priveşte contestaţia depusă de acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici