Purtătorul de cuvânt al PDL: Rogozin, un diplomat excentric, care caută în mod deliberat să şocheze prin declaraţii

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, luni, că declaraţiile reprezentantului Rusiei la NATO referitoare la nazismul din România trebuie privite cu rezervă, arătând că acesta este un "diplomat excentric", care "caută în mod deliberat să şocheze cu fel de fel de declaraţii".

331 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al PDL: Rogozin, un diplomat excentric, care caută în mod deliberat să şocheze prin declaraţii

Sever Voinescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Este vorba despre un diplomat excentric, un om care a venit din politică în diplomaţie şi care caută în mod deliberat să şocheze cu fel de fel de declaraţii. Din punctul nostru de vedere, ceea ce spune periodic domnul Rogozin trebuie privit cu rezervă. A vorbi despre nazişti astăzi în Europa altfel decât despre un fenomen trist, marginal este în mod evident provocator", a precizat Sever Voinescu.

El a spus că personal consideră că pericolul mult mai mare în ceea ce priveşte "stafiile trecutului" ar fi bolşevismul.

"Din punctul meu de vedere, pericolul mult mai mare, dacă vorbim despre stafiile trecutului, încă planează asupra noastră pericolul mult mai mare al bolşevismului, decât al nazismului. Îmi place să cred că ambele orientări politice s-au epuizat şi nu vor mai produce regimuri politice în Europa", a adăugat liderul PDL.

Unul dintre motivele pentru care ideile naziste continuă să existe în Europa este că în unele ţări ele sunt propagate chiar de politicieni, a afirmat, în contextul atacurilor din Norvegia, reprezentantul rus la NATO, care l-a dat ca exemplu pe preşedintele Traian Băsescu, relatează Voice of Russia.

"Unul dintre motivele pentru care ideile naziste continuă să existe în Europa este faptul că în unele ţări ele sunt, de fapt, propagate în mod deschis de anumiţi politicieni", a afirmat reprezentantul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, citat de postul de radio Voice of Russia în pagina electronică.

"În republici baltice foste sovietice, nazismul este aproape lăudat de principalii lideri ai acestor ţări. Recent, preşedintele României, Traian Băsescu, a afirmat că în 1941, şi el ar fi ordonat armatei române să se alăture Germaniei naziste, aşa cum au făcut liderii de atunci ai României. În unele ţări europene, politicieni de rang înalt promovează deschis ideile naziste. Cum să ne mire că unii oameni de pe stradă preiau aceste idei ca sfaturi pentru acţiune", a precizat Rogozin.

El a făcut aceste declaraţii în contextul celor două atacuri de vineri din Norvegia, soldate cu 93 de morţi, care au vizat clădiri guvernamentale din Oslo şi o reuniune a tineretului laburist de pe insula Utoeya.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici