Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei: Klaus Iohannis nu a spus că nu există o instituţie pentru combaterea terorismului. A subliniat necesitatea unei singure instituţii în domeniu

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, Mădălina Puşcalău Dobrovolschi, a declarat, duminică, referitor la propunerea făcută Angelei Merkel privind înfiinţarea unei agenţii pentru combaterea terorismului, că şeful statului a subliniat necesitatea unei singure instituţii în domeniu.

596 afișări
Imaginea articolului Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei: Klaus Iohannis nu a spus că nu există o instituţie pentru combaterea terorismului. A subliniat necesitatea unei singure instituţii în domeniu

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei: Klaus Iohannis nu a spus că nu există o instituţie pentru combaterea terorismului. A subliniat necesitatea unei singure instituţii în domeniu (Imagine: Catalina Mihai/ Arhiva Mediafax Foto)

"Vreau să vă asigur că în spatele fiecări afirmaţii, decizii a preşedintelui României se află analize foarte clare, informaţii foarte exacte, niciodată nu pot fi făcute de la acest nivel informaţii care nu au o susţinere foarte clară. Preşedintele României nu a spus faptul că nu există nici un fel de instituţie, de organism care să se ocupe la nivel european cu ceea ce înseamnă combaterea terorismului. Sublinia tocmai faptul că există o serie de astfel de organisme şi necesitatea tocmai pentru o eficienţă mai mare în acest domeniu ar fi de crearea unui organism care să pună cap la cap baze de date, poate instrumente de lucru în aşa fel încât rezultatele să fie unele mai eficiente", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, solicitată să explice declaraţia şefului de stat pe tema propunerii făcute Angelei Merkel privind înfiinţarea unei agenţii pentru combaterea terorismului.

Mădălina Dobrovolschi a susţinut că declaraţia preşedintelui Iohannis nu a fost "ascultată bine".

"Aşadar din acest punct de vedere cred că a fost doar o confuzie a celui care nu a ascultat foarte bine această declaraţie, oricum pentru cei care vor să se informeze suplimentar eu am pregătit împreună cu specialiştii care se ocupă, avem specialişti aici în Administraţia Prezidenţială cu astfel de subiecte şi am pregătit o listă cu astfel de instituţii, organisme care se ocupă la nivel european cu problema combaterii terorismului", a spus ea.

Purtătorul de cuvânt a precizat că înfiinţarea unei agenţii pentru combaterea terorismului este un subiect care va fi reluat în discuţiile viitoare pe care Klaus Iohannis le va purta la nivelul UE.

Precizările vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Berlin că a propus în cadrul întâlnirii cu cancelarul german Angela Merkel, premierul belgian Charles Michel şi cu premierul luxemburghez Xavier Bettel crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului.

"În cadrul întâlnirilor am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum poate fi ea transpusă în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă care ar înlocui multiplele entităţi care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii în interiorul Europei", a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la sediul Ambasadei României la Berlin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici