Puşcaş şi Ponta s-au retras din cursa pentru PE

Lista PSD pentru europarlamentare, deschisă de secretarul general, Titus Corlăţean, este continuată de Adrian Severin, Adriana Ţicău, Daciana Sârbu şi Cătălin Nechifor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate, care au precizat că Vasile Puşcaş şi Victor Ponta şi-au retras candidaturile.

2 afișări
Imaginea articolului Puşcaş şi Ponta s-au retras din cursa pentru PE

Puşcaş şi Ponta s-au retras din cursa pentru PE

Conducerea PSD, discută, luni, în şedinţa BPN, subiectul candidaţilor partidului pentru europarlamentare.

Potrivit surselor citate, lista candidaţilor PSD pentru Parlamentul European, stabilită luni în BPN, cuprinde următoarele nume: Titus Corlăţean, Adrian Severin, Adriana Ţicău, Daciana Sârbu, Cătălin Nechifor, Rovana Plumb şi Ioan Mircea Paşcu.

Potrivit unor surse social-democrate, Vasile Puşcaş şi Victor Ponta, două nume vehiculate pentru a figura pe lista PSD pentru europarlamentare, şi-au retras candidatura.

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că nu este pe lista social-democraţilor pentru alegerile europarlamentare din motive personale, dar şi de strategie politică.

Victor Pona a mai spus că doreşte să îşi ducă până la capăt mandatul de deputat de Gorj pentru că aceasta a fost principala promisiune pe care le-a făcut-o alegătorilor săi în toamna lui 2004. Parlamentarul social-democrat afirmă însă că se va implica în munca electorală din această toamnă, mai ales că pe lista PSD figurează pe un loc eligibil şi Daciana Sârbu.

"Este suficient că unul dintre noi merge la Bruxelles. Eu mă voi implica oricum în campania din această toamnă pentru că, după cum arată sondajele de opinie, sunt unul dintre cei trei-patru social-democraţi cotaţi cu procente foarte bune. Partidul nu îşi putea permite să ne trimită pe toţi acum în aceeaşi bătălie. PSD trece în următorii doi ani prin cinci bătălii electorale şi vă asigur că am şi eu un rol bine definit într-una dintre ele", afirmă Ponta.

Vicepreşedintele PSD a mai declarat că pentru partidul său mult mai important este să obţină un scor electoral cât mai bun în luna noiembrie, decât să fie el prezent pe liste şi să se retragă ulterior pentru a rămâne deputat de Gorj. Acesta menţionează că doreşte ca lucrurile să fie clare de la început şi să nu fie nevoit să se retragă ulterior de pe listă.

Fostul negociator al României cu UE, deputatul PSD Vasile Puşcaş, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu mai candidează pentru alegerile europarlamentare, motivul constând în faptul că actuala conducere a PSD nu are, până în acest moment, o strategie privind scrutinul pentru PE.

„Nu mai candidez, pentru că am cerut oficial de la conducerea partidului să mi se prezinte strategia, intenţiile, scopurile şi obiectivele vizavi de alegerile pentru Parlamentul European şi până acum nu am găsit nimic”, a precizat Puşcaş.

„Eu sunt mai practic şi joc într-o piesă al cărei scenariu îl cunosc”, a adăugat Puşcaş.

Comitetul Executiv al PSD a stabilit, la sfârşitul lunii august, ca primele poziţii pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare să fie ocupate de Titus Corlăţean, Victor Ponta, Adrian Severin şi Vasile Puşcaş.

Secretarul general al PSD, Titus Corlăţean, a anunţat, joi, că va ocupa prima poziţie a listei PSD pentru euroalegeri.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Remus Lăpuşan, s-a declarat nemulţumit de decizia conducerii partidului de a-l plasa pe secretarul general Titus Corlăţean pe primul loc pe lista pentru PE, şi nu pe Vasile Puşcaş.

"Noi am fi dorit să fie Vasile Puşcaş. Cei de la centru nu s-au ţinut de cuvânt. Sunt nemulţumit, dar asta e situaţia şi dacă se ia o decizie a conducerii cred că aceasta trebuie respectată", a declarat Lăpuşan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici