Racolări înainte de moţiune. Meiroşu a trecut la PNL. Liderul deputaţilor PSD: Principalul beneficiar al traseismului politic, PNL

  • Deputatul Emilia Meiroşu a trecut oficial în grupul parlamentar al PNL, după ce a trecut prin două partide
  • Social-democraţii spun că aşa i-au prins pe liberali
  • PSD a depus o moţiune de cenzură în Parlament prin care speră să dărâme Guvernul Orban
1398 afișări
Imaginea articolului Racolări înainte de moţiune. Meiroşu a trecut la PNL. Liderul deputaţilor PSD: Principalul beneficiar al traseismului politic, PNL

Racolări înainte de moţiune. Meiroşu a trecut la PNL. Liderul deputaţilor PSD: Principalul beneficiar al traseismului politic, PNL

Deputatul Emilia Meiroşu a trecut oficial în grupul parlamentar al PNL. Anunţul a fost criticat de social-democraţi: „PNL a început cu 69 de deputaţi, iar azi are 82 de deputaţi; deci principalul beneficiar al traseimului politic, cel puţin în Camera Deputaţilor, este PNL”, susţine Alfred SImonis.

„Vă informez că Emilia Marlena Meiroşu, deputat ales în circumscripţia electorală 9 Brăila, va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL”, a anunţat viceliderul deputaţilor liberali, Victor Paul Dobre.

Traseul politic al Emiliei Marlena Meiroşu, până să intre în PNL este: PSD pe listele căruia a fost aleasă, iar din mai 2018 a activat în partidul lui Ponta, Pro România. 

Anunţul lui Paul Dobre a fost criticat de Alfred Simonis (PSD), care a spus că sunt 135 de primari PSD care au trecut la PNL.

„Vreau doar să constat că o dată cu încheierea listelor şi candidaturilor la locale s-a oprit şi traseismul primarilor dinspre PSD spre PNL, s-au oprit racolările făcute de PNL şi a început perioada de mercato la Parlamentul României. Vă e teamă de anunţata moţiune de cenzură şi începeţi să transferaţi parlamentaroi de la PSD fără nicio reţinere şi jenă”, a contracarat liderul deputaţilor social-democraţi.

În discuţie a intervenit şi liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor, Florin Roman, care a reamintit de ordonanţa de urgenţă 55/2014, care a permis traseismul politic, în urma căreia, în urma cu şase ani, mulţi primari PNL au trecut la PSD.

„PSD a început prima sesiune parlamentară, în decembrie 2016, cu 155 de deputaţi. Azi grupul PSD are 125 de deputaţi. PNL a început cu 69 de deputaţi, iar azi are 82 de deputaţi. Deci principalul beneficiar al trasesimului politic, cel puţin în Camera Deputaţilor, este PNL. (...) Dvs în acest moment încurajaţi astăzi traseismul politic. Ne acuzaţi pe noi ca am făcut în 2014-2015, în timp ce voi faceţi asta astăzi. Unde e moralitatea de care vorbiţi? În fiecare zi primiţi traseişti. Cum aveţi tupeul să vorbiţi de moralitate?”, a intervenit Alfred Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici