Radu Carp, noul director general al Institutului Diplomatic Român

Radu Carp a fost numit, vineri, prin ordin al ministrului de Externe, în funcţia de director general al Institutului Diplomatic Român, conform unui comunicat al MAE remis agenţiei MEDIAFAX.

789 afișări

Radu Carp este prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Politice - Universitatea din Bucureşti, membru al Institutului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al României, vicepreşedinte al Asociaţiei de Drept şi Relaţii Internaţionale. El deţine titlul de doctor în drept al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, a fost profesor asociat al Institutului Diplomatic Român între 2006-2007 şi director de programe de cercetare al Academiei Diplomatice între 2003-2005, precizează sursa citată.

Potrivit MAE, numirea lui Radu Carp în funcţia de director general al Institutului Diplomatic Român "răspunde nevoii de adaptare a Institutului Diplomatic Român la cerinţele urgente de formare şi cercetare ale Ministerului Afacerilor Externe". În acest sens, noul director general a propus un program ale cărui priorităţi sunt: crearea unui curriculum în mai strânsă legătură cu exigenţele de formare diplomatică, organizarea de cursuri adaptate competenţelor specifice ale diplomaţilor care pleacă la post, programe care să permită un parcurs individualizat.

"O atenţie particulară va fi acordată cercetării, astfel încât aceasta să furnizeze în mod real expertiza necesară MAE. Institutul trebuie să devină un veritabil think-tank al MAE", menţionează comunicatul.

Conform sursei citate, se impune totodată "o mai clară ierarhizare" a parteneriatelor cu institute similare din alte ţări.

De asemenea, Institutul va căuta să organizeze stagii de studiu ale unor diplomaţi din Republica Moldova şi din alte state vecine, se mai arată în comunicat.

Funcţia de director general al Institutului Diplomatic Român fusese deţinută, din 2005, de Vlad Nistor.

Preşedinte al IDR este ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici