Radu Sârbu: Ciuhandu este prima opţiune la preşedinţia PNŢCD

Liderul PNŢCD Radu Sârbu declară că, în cazul în care aripa pe care o conduce va decide să accepte soluţia de compromis propusă de Marian Miluţ, preşedintele PNŢCD Timiş, c, este "prima opţiune" la preşedinţia partidului.

46 afișări
Imaginea articolului Radu Sârbu: Ciuhandu este prima opţiune la preşedinţia PNŢCD

Radu Sârbu: Ciuhandu este prima opţiune la preşedinţia PNŢCD (Imagine: alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

Sârbu a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că, până acum, între aripa condusă de el şi cea condusă de Marian Miluţ există opt procese pe rol, din care doar în unul a fost dată o soluţie, aceasta fiind în favoarea sa. Din acest motiv, a spus liderul ţărănist, Marian Miluţ a propus ca soluţie de compromis "să se găsească" un nou preşedinte al partidului, altul decât cei doi, iar prima opţiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.

"În acest moment există opt procese pe rol, într-unul singur există o sentinţă în favoarea noastră, vom avea dreptate şi în celelalte. În aprilie şi mai vom mai primi hotărâri favorabile. Şi tocmai pentru că Miluţ simte că e funia aproape, a fluturat o batistă mică, albă. El propune să se găsească un preşedinte, altul decât el sau eu. Bineînţeles, domnul Ciuhandu e şi prima noastră opţiune. Suntem deschişi unei soluţii amiabile, evident", a spus Sârbu.

În opinia sa, PNŢCD nu mai are timp de pierdut în "confruntări intestine", ci trebuie să se întoarcă la electorat.

"Singura carte pe care Miluţ o are în mână este timpul. PNŢCD nu îşi mai poate permite să îşi piardă timpul în confruntări intestine, ci trebuie să se întoarcă cu faţa către electorat. Nu putem recupera procentele până la prag dacă noi ne confruntăm cu noi", a mai spus Sârbu.

Întrebat la aceeaşi conferinţă de presă dacă ar fi de acord să preia preşedinţia PNŢCD, Gheorghe Ciuhandu a afirmat că nu are încredere în Marian Miluţ şi de aceea nu ar accepta această rezolvare.

"E prematur să discutăm treaba asta. Nu aş accepta o asemenea rezolvare, pentru că eu nu am încredere în Miluţ şi nici acest domn în mine. El nu şi-a respectat niciun fel de angajament luat la congresul din 2007", a afirmat Ciuhandu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici