Raed Arafat şi Dan Iamandi au fost trimişi de Florin Cîţu să coordoneze intervenţia la rafinăria Petromidia

Premierul Florin Cîţu le-a cerut şefilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Iamandi, şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, să meargă la rafinăria Petromidia, de la Năvodari, şi să coordoneze intervenţia după explozia urmată de incendiu.

776 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat şi Dan Iamandi au fost trimişi de Florin Cîţu să coordoneze intervenţia la rafinăria Petromidia

Raed Arafat şi Dan Iamandi au fost trimişi de Florin Cîţu să coordoneze intervenţia la rafinărie

Florin Cîţu a scris, vineri, că a fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului şi i-a cerut şefului IGSU să meargă la faţa locului.

„I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat şi şefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la faţa locului şi să coordoneze personal intervenţia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeaşi măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situaţia să fie sub control şi să fie evitată producerea altor victime. De asemenea, i-am cerut şefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalţi specialişti, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranţă, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă”, a spus Cîţu.

Arafat este deja la locul incendiului, el fiind, vineri, în judeţul Constanţa, alături de ministrul de Interne, Lucian Bode. Imediat după producerea exploziei, cei doi au pornit spre Năvodari.

În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila. Acestor forţe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 maşini de intervenţie SMURD şi 5 ambulanţe de la serviciul de Ambulanţă Constanţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici