Raeţchi se delimitează de Munteanu: Nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost asasin, eu ştiu că a fost

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 5 Ovidiu Raeţchi a declarat, marţi, că e mai inteligent ca fiecare candidat liberal să aibă o strategie electorală proprie, diferită de cea a lui Marian Munteanu, invocând afirmaţii ale acestuia legate de mişcarea legionară.

624 afișări
Imaginea articolului Raeţchi se delimitează de Munteanu: Nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost asasin, eu ştiu că a fost

Raeţchi se delimitează de Munteanu: Nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost asasin, eu ştiu că a fost (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"După evenimentele (...) la care am participat cu domnul Orban, când eram toţi şapte puşi în aceeaşi barcă, uniţi în aceeaşi strategie de comunicare, este mai inteligent ca fiecare să îşi facă evenimentele, campania proprie şi să îşi urmeze strategia, pentru că sunt multe lucruri care cer poziţionări probabil diferite de cele ale candidatului de la Sectorul 1 sau de la Primăria Capitalei, mai ales în Sectorul 5", a declarat pentru MEDIAFAX, candidatul PNL la Primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, afirmând că sunt aspecte care îl apropie ideologic de Marian Munteanu, dar şi aspecte care îl despart categoric.

Ovidiu Raeţchi a afirmat că se apropie ideatic de Marian Munteanu în ceea ce priveşte lupta împotriva regimului comunist, însă, are o poziţionare diferită cu privire la Holocaust şi istoria mişcării legionare.

"Sunt lucruri care mă apropie ideatic de Marian Munteanu cum ar fi zona anti-comunistă, o anumită slăbiciune pentru democraţia participativă modernă, dar sunt şi lucruri care mă despart, eu fiind de altfel şi parlamentar pentru Orientul Mijlociu, cu alte cuvinte cel care îi reprezintă în Parlament şi pe românii care au fost victimele Holocaustului şi care s-au întors în Israel", a susţinut Raeţchi.

"Am văzut declaraţii (ale lui Marian Munteanu-n.r.) cu ani în urmă legate de utilitatea mişcării legionare, rolul ei pozitiv. Eu cred că mişcarea legionară a avut un rol integral negativ. În plan politic, mişcarea legionară nu a făcut decât să ucidă premieri, să ducă România în perioada scurtă în care a fost la guvernare alături de Antonescu în zona unui pogrom oribil care a făcut ca oamenii să fie atârnaţi în lanţuri la măcelării. Deci, nu văd nicio dimensiune pozitivă a mişcării legionare. De asemenea, cred că legea anti-legionară, iniţiată de PNL, a fost o lege necesară şi utilă nu o lege absurdă şi antisemită cum a declarat domnul Marian Munteanu. Sunt câteva idei pentru care cred este bine ca fiecare să îşi urmeze propriul parcurs ideologic", a mai afrmat candidatul PNL la primăria Sectorului 5.

Ovidiu Raeţchi a criticat şi declaraţia lui Marian Munteanu legată de Corneliu Zelea Codreanu, declaraţie făcută într-un interviu acordat MEDIAFAX. Întrebat dacă Zelea Codreanu a fost un criminal, aşa cum îl reţine istoria, Munteanu a spus că "nu ştie" şi că "justiţia din România a spus că nu". Raeţchi a afirmat că nu există niciun dubiu legat de faptul că Zelea Codreau a fost asasin."Domnul Munteanu nu ştie dacă Zelea Codreanu a fost asasin, eu ştiu că a fost asasin pentru că a împuşcat un om în public, prefectul de Iaşi, asumat, la vedere", a spus Raeţchi.

Liberalul a precizat prin delimitarea de Marian Munteanu nu urmăreşte să îl atace pe acesta, ci să le explice votanţilor săi care sunt poziţiile sale.

"Eu am fost departe de a-l ataca pe domnul Munteanu, am încercat mai degrabă să mă definesc pe mine în raport cu el şi să îmi definesc propriul profil şi să le explic eventualilor mei votanţi care sunt poziţiile mele", a spus Raeţchi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici