Raluca Turcan candidează la funcţia de vicepreşedinte PDL. Vrea ca Macovei să fie între prim-vicepreşedinţi

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a decis să candideze la Convenţia Naţională a partidului pentru un nou mandat de vicepreşedinte al PDL şi a precizat că şi-ar dori ca printre prim-vicepreşedinţi să se afle Monica Macovei.

252 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan candidează la funcţia de vicepreşedinte PDL. Vrea ca Macovei să fie între prim-vicepreşedinţi

Raluca Turcan candidează la funcţia de vicepreşedinte PDL. Vrea ca Macovei să fie între prim-vicepreşedinţi (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Am decis să candidez la Convenţia Naţională a PDL pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte al partidului. Candidez ca semnatară a moţiunii Emil Boc, dar mi-aş dori ca ideile mele să fie împărtăşite de cât mai mulţi colegi delegaţi", a spus Raluca Turcan.

Ea a arătat că în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al PDL şi că în mandatul său politic a susţinut reformele guvernamentale pentru cetăţeni şi
"idei politice pozitive pentru partid".

"Doresc de asemenea ca delegaţii la Convenţia Naţională să înţeleagă nevoia unui suflu proaspăt în partid, rezultând astfel o echipă de conducere în care experienţa politică să se completeze cu abordări noi. Mi-aş dori mult ca în echipa de prim-vicepreşedinţi, alături de Gheorghe Flutur sau Sorin Frunzăverde, care şi-au anunţat deja candidatura, să se regăsească şi persoane precum Monica Macovei. În felul acesta, oameni cu rezultate şi cu forţă în teritoriu îşi pot da mâna cu oameni ce atrag segmente electorale din afara partidului, construind o echipă care să ne apropie din nou de cetăţeni şi să ducă la victoria PDL în alegerile din 2012", a precizat Raluca Turcan.

Turcan a mai spus că îşi doreşte să continue mandatul de vicepreşedinte al PDL, fără să considere că funcţia este definitorie, dar aceasta îi oferă acces la decizie. "PDL are obligaţia să-şi asume politic continuarea reformelor şi explicarea lor. Dar pentru a fi credibili trebuie noi înşine să ne reducem vulnerabilităţile, să demonstrăm zi de zi performanţa, cinstea, responsabilitatea", a adăugat Raluca Turcan.

Ea a apreciat că mulţi colegi de-ai săi din partid sunt susţinători ai reformelor în România, dar şi ai performanţei la guvernare "şi ai moralităţii în politică". "Sper ca ei să se regăsească în viitoarea conducere a PDL, alături de Emil Boc preşedinte", a menţionat Turcan.

Eurodeputatul Monica Macovei sau preşedintele Camerei Deputaţilor, Robeta Anastase, ar putea fi candidaţi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL la Convenţia Naţională din 14 mai, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din partid. De altfel, liderul PDL Elena Udrea a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că deşi i s-a propus să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte al formaţiunii, va susţine pentru această poziţie "un coleg din societatea civilă", precizând că ea va candida pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte.

La Convenţia Naţională a PDL care se va desfăşura în 14 mai vor candida pentru funcţia de preşedinte al partidului actualul preşedinte, premierul Emil Boc, secretarul general al partidului, Vasile Blaga şi deputatul Theodor Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici