Raluca Turcan: Din cauza PSD, Guvernul PNL ar putea să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Raluca Turcan a afirmat că PSD nu îşi schimbă năravurile şi continuă să deturneze rolul Parlamentului şi să tergiverseze adoptarea unor proiecte importante. Vicepremierul a precizat că PNL ar putea fi pus în situaţia să îşi angajeze răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

411 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Din cauza PSD, Guvernul PNL ar putea să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi

Raluca Turcan: Din cauza PSD, PNL ar putea să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor

„PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgenţele acum! Ziua de astăzi (miercuri - n.r.), din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut şi alianţe de conjunctură, şi lipsă de mobilizare, pe fondul unei majorităţi fragile, şi o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităţilor. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea ţării”, a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

Vicepremierul a adăugat că România va putea avea o lege a bugetului pentru 2020 adoptată la timp, prin faptul că Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea în acest sens.

„Guvernul Orban a decis să-şi angajeze răspunderea şi să-şi pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale şi corectarea OUG 114. România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunităţile locale să-şi poată croi propriile bugete şi să putem demara proiecte importante pentru români”, a completat Turcan.

Ea a mai precizat că sunt alocate mai multe fonduri, pentru 2020, în bugetele pentru Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii comparativ cu execuţia pe anul în curs.

„Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate şi educaţie faţă de execuţia pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanţarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităţilor locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susţine investiţii în şcoli şi spitale. Un alt obiectiv al acestui buget este relansarea creşterii economice bazată pe investiţii, nu doar pe consum”, a mai explicat Raluca Turcan.

Aceasta dă reasigurări că majorarea pensiilor şi salariilor va fi menţinută.

„Vom menţine creşterile de pensii şi salarii. Sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:
- creşterea salariului minim brut;

- majorarea salariilor profesorilor;

- indexarea alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei;

- eliminarea supra-accizei la carburanţi;

- eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;

- eliminarea taxelor introduse prin OUG 114”, a mai spus Turcan.

Viceprim-ministrul a explicat că Guvernul ar putea fi pus în situaţia în care să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene în două tururi.

„Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situaţia de a angaja răspunderea Guvernului şi pe aceste două modificări legislative”, a conchis Turcan.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea bugetului de stat, Legea asigurărilor sociale de stat şi pe modificarea OUG 114. Şeful Executivului a subliniat că o dezbatere în Parlament ar genera întârzierea bugetului.

Plenul Parlamentului se va reuni, luni de la ora 16.00, pentru ca Executivul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

USR a îndemnat PNL să îşi asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, chiar dacă PSD ameninţă cu o moţiune de cenzură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici