Raluca Turcan: PDL este ca un pacient sub anestezie. Trebuie remaniere până în 15 ianuarie

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că PDL este "ca un pacient sub anestezie" şi trebuie să se trezească pentru a câştiga alegerile, ceea ce ar înseamna o remaniere până în 15 ianuarie şi închiderea unor subiecte ca reorganizarea teritorială şi modificarea Constituţiei.

867 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PDL este ca un pacient sub anestezie. Trebuie remaniere până în 15 ianuarie

Raluca Turcan: PDL este ca un pacient sub anestezie. Trebuie remaniere până în 15 ianuarie (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Turcan a spus că PDL ar trebui să-şi desemneze până la Paşti candidaţii pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi pentru şefia Consiliilor Judeţene, "plus desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei".

De asemenea, deputatul PDL a spus că partidul trebuie să nominalizeze cel târziu până în iulie un candidat pentru funcţia de prim-ministru, cu o echipă politică aferentă, "în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că nu vizează un nou mandat".

"PDL are nevoie să se trezească, deoarece acum partidul e ca un pacient aflat sub anestezie. Iar această trezire şi această mobilizare ar însemna câteva lucruri: remaniere guvernamentală rapidă, până în 15 ianuarie; închiderea subiectelor cu regionalizarea şi cu modificarea Constituţiei, pentru care nu există nici majoritatea parlamentară necesară şi nici determinarea internă de partid; desemnarea, până la Paşti, a candidaţilor pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi pentru şefia Consiliilor Judeţene plus desemnarea candidatului pentru primăria Capitalei; desemnarea, cel târziu până în luna iulie, a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru (cu o echipă politică aferentă), în condiţiile în care premierul Emil Boc a anunţat că nu vizează un nou mandat", afirmă Raluca Turcan.

În opinia acesteia, PDL trebuie să aibă în vedere şi lansarea unui Program al Clasei de Mijloc, prin care să definească marile mize ale clasei mijlocii din România şi politicile necesare pentru aceasta în perioada 2012-2016.

Potrivit deputatului PDL, democrat-liberalii trebuie să se poziţioneze "clar drept partidul clasei de mijloc, active, antreprenoriale".

Raluca Turcan susţine că este obligatorie crearea unui grup de experţi juridici, astfel încât agenda legislativă a PDL din 2012 să aibă un calendar clar de paşi pentru implementare, iar legile promovate să nu mai poată fi declarate neconstituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici