Raluca Turcan: PNL va susţine Cabinetul Cioloş atât timp cât ''vor fi ajustate deficitele din educaţie''

PNL solicită Ministerului Educaţiei, prin vocea vicepreşedintelui Raluca Turcan, să rezolve transparent şi cât mai rapid problemele privind plagiatul doctoratelor şi cărţile deţinuţilor, avertizând că va susţine Cabinetul Cioloş atât timp cât ''vor fi ajustate deficitele din educaţie''.

175 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PNL va susţine Cabinetul Cioloş atât timp cât ''vor fi ajustate deficitele din educaţie''

Raluca Turcan: PNL va susţine Cabinetul Cioloş atât timp cât ''vor fi ajustate deficitele din educaţie''

Vicepreşedintele PNL a transmis Guvernului şi Ministerului Educaţiei, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX vineri, o listă de urgenţe pentru educaţie în 2006.

Astfel, PNL solicită Ministerului să accelereze ritmul în care se fac licitaţiile pentru manuale, să deconteze integral profesorilor şi elevilor navetişti sumele cheltuite pe transport în acest an, să oprească concursurile pentru funcţiile de conducere din inspectorate şi şcoli în acest an electoral, să adopte Codul de Etică şi Statutul Elevilor. De asemenea, elevii de clasa a XI-a şi a XII-a trebuie să primească, aşa cum prevede Legea Educaţiei Naţionale 1/2011, integral manuale gratuite, atenţionează Raluca Turcan.

PNL cere Ministerului Educaţiei să rezolve transparent şi cât mai rapid problemele privind plagiatul doctoratelor şi ale ''Academiilor din Puşcării'', se arată în comunicatul citat.

''PNL are încredere că Executivul majoritar tehnocrat nu va repeta greşelile făcute de precedentele Guverne. PNL va fi un partener solid al Guvernului Cioloş atât timp cât vor fi ajustate deficitele din educaţie. Fiecare zi de întârziere în rezolvarea acestor proiecte înseamnă degradarea sistemului de învăţământ românesc'', avertizează Raluca Turcan.

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a cerut, luni, Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) să solicite universităţilor o analiză punctuală a cazurilor în care profesorilor din respectivele instituţii au dat recomandări pentru cărţi scrise de deţinuţi. O situaţie centralizată a măsurilor luate de fiecare universitate în parte va fi centralizată şi transmisă până la data de 11 februarie 2016, potrivit Ministerului Educaţiei.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că a deschis dosar penal în cazul cărţilor scrise de către deţinuţi şi face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizaţi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Tot marţi, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a anunţat că va propune Guvernului, în prima şedinţă din februarie, emiterea unei ordonanţe de urgenţă pentru abrogarea articolului din lege care prevede că deţinuţii care scriu lucrări ştiinţifice beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei pentru fiecare carte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici