Raluca Turcan se întreabă pe blog dacă decizia revocării lui Geoană nu a fost luată "pe picior"

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a postat, joi, pe blogul personal, un comentariu legat de decizia senatorilor PDL de a-l revoca din funcţie pe Mircea Geoană, ea întrebându-se dacă nu este o decizie luată "pe picior", întrucât conducerea partidului nu a apucat să se se pronunţe.

64 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan se întreabă pe blog dacă decizia revocării lui Geoană nu a fost luată "pe picior"

Raluca Turcan se întreabă pe blog dacă decizia revocării lui Geoană nu a fost luată "pe picior" (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ea arată că grupul senatorial al Partidului Democrat Liberal a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, acţiune care "poate fi justificată, fiindcă Mircea Geoană a abuzat grav (şi nu doar azi) de funcţia lui, renunţând la imparţialitate şi luând decizii care au favorizat - direct sau indirect - PSD".

În plus, spune Raluca Turcan, Mircea Geoană ocupă o funcţie care nu i se mai cuvine din punct de vedere moral. "El şi-a obţinut funcţia prin negocierile politice din decembrie 2008, în condiţiile existenţei coaliţiei parlamentare PDL-PSD, coaliţie care a fost abandonată de PSD în octombrie 2009. Moralmente, orice funcţie obţinută de PSD dintr-o înţelegere pe care a trădat-o nu i se mai cuvine", consideră vicepreşedintele PDL.

Potrivit Ralucăi Turcan, decizia revocării lui Mircea Geoană - care poate fi corectă - era însă de competenţa Biroului Permanent Naţional al PDL. "Decizia de a-l revoca din funcţie pe al doilea om din statul român este un demers politic foarte important, cu consecinţe pe termen lung. Pentru a fi luată o asemenea decizie, era nevoie, cred, să se pronunţe conducerea partidului - atât pentru a-i da greutate maximă, cât şi pentru a analiza în detaliu argumentele pro şi contra", mai spune Turcan.

Ea consideră că "demersul PDL ar fi câştigat în importanţă şi soliditate, iar efectul de imagine ar fi fost cu siguranţă mai bun".

PDL a depus, joi, cererea de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul grupului, Constantin Igaş, care a precizat că solicitarea este semnată de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar şi şapte independenţi şi doi ai UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici