Raportul Comisiei Udrea, adoptat de plenul Camerei

Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de hotărâre privind Raportul comisiei de anchetare a activităţii ministrului Turismului, Elena Udrea, cu majoritate de voruri, documentul urmând să fie transmis Comisiei Juridice pentru un raport privind cererea de umărire penală a ministrului PDL.

19 afișări
Imaginea articolului Raportul Comisiei Udrea, adoptat de plenul Camerei

Raportul Comisiei Udrea, adoptat de plenul Camerei (Imagine: Ovidiu Andrei/Mediafax Foto)

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 125 de voturi "pentru", 98 "împotrivă" şi patru abţineri.

Viceliderul PSD Aura Vasile a venit cu un amendament la articolul 5 al proiectului de hotârâre, propunând ca acesta să fie modificat "pentru a da posibilitatea doamnei ministru să-şi dovedească nevinovăţia", şi să fie în acord cu Constituţia, iar acest articol să prevadă că, potrivit articolului 155 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, se va întocmi un raport cu privire la cererea de urmărire penală a ministrului PDL.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, Camera urmează să sesizeze Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la faptele semnalate în raportul comisiei de anchetă Udrea şi solicită comisiei juridice a Camerei să întocmească un raport privind începerea urmăririi penale împotriva ministrului turismului Elena Udrea "pentru faptele care fac obiectul raportului comisiei de anchetă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici