Raportul GRECO | Ministrul Justiţiei a anunţat data şi ora la care va fi publicat

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial către GRECO faptul că Guvernul a autorizat publicarea celor două rapoarte privind ţara noastră şi a fost stabilită ziua de 9 iulie, ora 11:00. Cele două vor fi publicate atât pe site-ul Ministeruluim cât şi pe cel al GRECO.

410 afișări
Imaginea articolului Raportul GRECO | Ministrul Justiţiei a anunţat data şi ora la care va fi publicat

Raportul GRECO | Ministerul Justiţiei a anunţat data şi ora la care va fi publicat

„Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ”Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România” şi ”Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România”. Urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea rapoartelor sus-menţionate în data de 9 iulie 2019, la ora 11:00 (ora României)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română şi în limba engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

Guvernul a avizat, miercuri, publicarea raportului GRECO.

Percepţia publică privind un nivel redus al corupţie în anumite ţări ar putea fi înşelătoare, arată GRECO într-un raport publicat pe 25 iunie, care face referire şi la seria de recomandări adresate unor ţări precum România şi Polonia. În raportul său anual, GRECO analizează măsurile pe care le-au luat cele 49 de state membre împotriva corupţiei în 2018, în special în privinţa parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor.

În cazul României, raportul GRECO notează că a fost făcută o serie de recomandări privind reformele justiţiei.

Taguri:
birchall,
greco,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici