Rareş Bogdan: Austria blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul

Austria blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil, spune în plenul Parlamentului European Rareş Bogdan, care îi transmite cancelarului Nehammer că „Austria nu mai este imperiu”.

816 afișări
Imaginea articolului Rareş Bogdan: Austria blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul

Rareş Bogdan: Austria blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul

„Îi dau o veste proastă cancelarului Nehammer: Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le punea ciobanilor români taxe aşa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munţi, în Valahia. Ungaria are miliarde de euro suspendate din cauza nerespectării statului de drept, Polonia la fel. Nu şi Austria, care blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil. E un mister de ce nu a declanşat Comisia Europeană procedura şi contra Austriei, care a încălcat 5 articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale din UE”, spune în plenul Parlamentului European Rareş Bogdan.

El afirmă că prin blocarea României şi Bulgariei s-au adus pagube de sute de miliarde de euro nu doar acestora, ci întregii economii europene.

„Dacă tot promovează doamna von der Leyen Green Deal şi cere emisii zero, o anunţ cu respect ceva: În fiecare an, camioanele care aşteaptă şi 24 de ore la frontiere generează 46.000 de tone de dioxid de carbon. Şi totuşi Austria a scăpat, când exact Comisia Europeană, gardianul Tratatelor, ar trebui să-i ceară despăgubiri. În Consiliul JAI de peste două săptămâni, Europa are şansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetăţenilor români şi bulgari. În cazul unui vot negativ al Austriei, cer respectuos statelor membre Schengen să-şi dovedească respectul şi susţinerea pentru România şi Bulgaria şi să renunţe din proprie iniţiativă la a-i mai discrimina pe români şi bulgari pemiţându-le accesul în ţările europene prin porţile de intrare sau culoarele Schengen. Dovadă de bună-credinţă. Şi sigur, românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac”, încheie eurodeputatul liberal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici