Răspunsul lui Orban când a fost întrebat dacă îi va cere lui Iohannis să nu promulge dublarea alocaţiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Timişoara, că are încredere în preşedintele Klaus Iohannis că va lua cea mai bună decizie în privinţa promulgării legii privind dublarea alocaţiilor pentru copii, în contextul în care a susţinut că nu există resurse financiare.

1920 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Orban când a fost întrebat dacă îi va cere lui Iohannis să nu promulge dublarea alocaţiilor

Răspunsul lui Orban când a fost întrebat dacă îi va cere lui Iohannis să nu promulge dublarea alocaţiilor

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, dacă Guvernul este „încurcat” de dublarea alocaţiilor copiilor şi dac, în acest context, îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea.

„Noi avem încredere în preşedintele nostru, că de-aia l-am susţinut. Preşedintele are discernământul şi tot aparatul de analiză necesar şi suntem convinşi că decizia pe care o va lua este o decizie bună. În ceea ce ne priveşte pe noi, am atras atenţia în special parlamentarilor PSD să nu îşi mai bată joc de România şi aşa au adus România pe marginea prăpastiei în ultimii 7 ani de guvernare, de imaginea României”, a răspuns premierul.

Orban a mai spus că PNL a preluat guvernarea cu un deficit „extrem de mare” şi „va ţine ferm cârma” astfel încât să să se asigure că România revine „pe drumul cel drept”.

„Vom avea grijă să nu fie tulburate (obiectivele asumate – n.r.) de iniţiative populiste care nu au niciun fundament”, a mai spus premierul Orban.

De altfel, Ludovic Orban a declarat, joi, că proiectul de lege pentru dublarea alocaţiilor de stat pentru copii este un populism ieftin al PSD care nu are niciun fundament în realitatea economică, deoarece nu există resurse financiare la bugetul de stat.

Camera Deputaţilor a votat, miercuri, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

Legea se află la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici