Reacţia Ambasadei SUA la poza cu steagul secuiesc: Klemm este ambasador în întreaga Românie / MAE: Am transmis că pot exista sensibilităţi

Ministerul Afacerilor Externe a precizat miercuri că a transmis partenerilor americani în cadrul unei discuţii să ia în considerare "posibilitatea existenţei unor sensibilităţi", după publicarea unei fotografii cu ambasadorul Hans Klemm şi steagul secuiesc.

12744 afișări
Imaginea articolului Reacţia Ambasadei SUA la poza cu steagul secuiesc: Klemm este ambasador în întreaga Românie / MAE: Am transmis că pot exista sensibilităţi

Reacţia Ambasadei SUA la poza cu steagul secuiesc: Klemm este ambasador în întreaga Românie

"Asemenea vizite (în teritoriu – n.r.) presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. Am transmis aceste considerente partenerilor noştri americani în cadrul unei discuţii cu Ambasada SUA la Bucureşti", potrivit unui punct de vedere al MAE.

De asemenea, ministerul afirmă că vizita ambasadorului în teritoriu se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de documetare la faţa locului cu privire la realităţile din statul de reşedinţă şi de a avea un dialog cu autorităţile locale.

"Suntem convinşi că asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităţilor din România în ceea ce priveşte drepturile de care se bucură persoanele aparţinând minorităţilor naţionale şi modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie", potrivit sursei citate.

"Ambasadorul Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătoreşte periodic prin ţară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societăţii româneşti", a precizat Ambasada SUA la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, Ambasada SUA a menţionat că Statele Unite, în calitate de aliat şi partener strategic al României SUA, "sprijină şi aplaudă democraţia din România şi eforturile României de a-şi consolida instituţiile democratice prin participarea deplină şi egală a tuturor segmentelor societăţii".

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost fotografiat ţinând steagul secuiesc, în timpul vizitei în Covasna, primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spunând că l-a întrebat pe reprezentantul SUA dacă drepturile religioase sunt respectate în România în condiţiile confiscării bunurilor bisericeşti.

Pe pagina de Facebook a edilului a fost postată şi o fotografie în care apare şi ambasadorul Hans Klemm ţinând un steag secuiesc. "Ambasadorului SUA i-am făcut cadou un steag al comunităţii secuieşti, steag care a devenit şi simbolul lipsei de respect al autorităţilor faţă de comunitatea secuiască. Menţionez, că acest steag a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul", este mesajul care însoţeşte fotografia.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a inaugurat pe 13 septembrie cel de-al nouălea Raft american American/ Shelf, cuprinzând lucrări de referinţă la Biblioteca Judeţeană “Bod Péter” Covasna, oferind donaţia de carte lui Szabolcs Szonda, Directorul Bibliotecii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici